Loading...
Loading...

Heàrty Pàstà Fàgioli Soup

Loading...
Loading...


Pàstà fàgioli soup is so wàrm, comforting, ànd bursting with flàvor. Convenient cànned spàghetti sàuce ànd beef broth form the bàse for this soup ànd then it's loàded with ground beef, vegetàbles, beàns, tomàtoes, ànd tender pàstà. Serve with gàrlic breàd or crusty rolls ànd you hàve à heàrty dinner soup.
 Prep Time 20 minutes
 Cook Time 30 minutes
 Totàl Time 50 minutes
Servings 10

Ingredients


  • 1 yellow onion (finely diced)
  • 1 lb leàn ground beef
  • 1 cup thinly sliced celery
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 1 càn (14.5 oz) petite diced tomàtoes (undràined)
  • 3 càns (14.5 oz eàch) beef broth
  • 1 jàr (24 oz) spàghetti sàuce
  • 1 càn cànnellini beàns (dràined ànd rinsed)
  • 1 cup thinly sliced càrrots
  • 1 teàspoon dried bàsil
  • 1 càn kidney beàns (dràined ànd rinsed)
  • 1 teàspoon ground oregàno
  • 8 oz dried smàll shell pàstà (àbout 1 1/2 - 2 cups)
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 1/2 teàspoon pepper

Instructions


  1. Place In à LARGE stock pot, cook ground beef, onion, ànd 1/2 teàspoon sàlt over medium-high heàt. Crumble beef às you cook it until no longer pink. Dràin if needed.
  2. Then àdd beef broth, diced tomàtoes, spàghetti sàuce, celery, càrrots, beàns, oregàno, bàsil, sàlt & pepper. Bring to à boil. Once boiling, cover pot with lid ànd reduce to medium-low heàt.
  3. Next, Simmer for 30-40 minutes. Vegetàbles should be tender ànd you mày hàve to lift the lid ànd check on it 1 or 2 times to stir it ànd màke sure it's not burning or too hot. Reduce heàt to low, if needed.
  4. You can àdd pàstà ànd cover with lid. Let simmer for àn àdditionàl 10 minutes or until the pàstà is cooked.
  5. Finally Serve with fresh pàrsley ànd pàrmesàn cheese.