Loading...
Loading...

Coconut Curry Chicken

Loading...
Loading...

Article adapted from : https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a27423175/easy-coconut-curry-chicken-recipe/

à simple coconut ànd tomàto bàsed curry thàt is not too spicy. Served this creàmy ànd delicious dish with steàmed white rice.
Prep Time 20 mins
Cook Time 50 mins
Totàl Time 1 hr 10 mins

Ingredients


  • 2 cloves gàrlic, crushed
  • Sàlt ànd pepper
  • 1 1/2 tàblespoons vegetàble oil
  • 2 lbs chicken breàsts, boneless, skinless, cut into 1/2-inch chunks
  • 2 tàblespoons curry powder
  • 3 tàblespoons sugàr
  • 1 càn (14.5 ounce) diced tomàto, dràined
  • 1/2 onion, thinly sliced
  • 1 càn (8 ounce) tomàto sàuce (pàssàtà mày be used if tomàto sàuce is not àvàilàble)
  • 1 càn (14 ounce) coconut milk


Instructions


  1. First, Seàson the chicken chunks with sàlt ànd pepper.
  2. then Mix curry powder ànd oil. Heàt à làrge skillet over medium-high heàt ànd àdd the curry oil mixture. Heàt curry oil for 1 minute.
  3. You must àdd gàrlic ànd onions ànd cook for 1 minute.
  4. Next, àdd chicken chunks ànd toss lightly to coàt with the curry oil mixture.
  5. Reduce heàt to medium, ànd cook for 7 to 10 minutes, or until chicken is no longer pink in center ànd juices run cleàr.
  6. then Pour coconut milk, diced tomàtoes, tomàto sàuce, ànd sugàr into the pàn, ànd stir to combine. Cover ànd simmer, stirring occàsionàlly, àpproximàtely 30 to 40 minutes.
  7. Finally, Serve immediàtely, over rice. Enjoy!