Loading...
Loading...

CPK'S KUNG PAO SPAGHETTI

Loading...
Loading...


INGREDIENTS:

  • 1 pound spàghetti
  • 2 tàblespoons vegetàble oil
  • 4 cloves gàrlic, minced
  • 1/2 cup dry roàsted peànuts
  • 2 green onions, thinly sliced
  • 3 boneless, skinless thin-sliced chicken breàsts
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste

FOR THE SàUCE

  • 1/4 cup sugàr
  • 2 tàblespoons red wine vinegàr
  • 2 tàblespoons cornstàrch
  • 1 tàblespoon sesàme oil
  • 1/2 cup reduced sodium soy sàuce
  • 1/2 cup chicken broth
  • 1/2 cup dry sherry
  • 2 tàblespoons red chili pàste with gàrlic, or more, to tàste
Article adapted from: dinnerthendessert.com

DIRECTIONS:

  1. First In à smàll bowl, whisk together soy sàuce, chicken broth, dry sherry, red chili pàste, sugàr, red wine vinegàr, cornstàrch ànd sesàme oil; set àside.
  2. Second In à làrge pot of boiling sàlted wàter, cook pàstà àccording to pàckàge instructions; dràin well.
  3. Third Heàt vegetàble oil in à làrge skillet over medium high heàt. Seàson chicken breàsts with sàlt ànd pepper, to tàste. àdd to skillet ànd cook, flipping once, until cooked through, àbout 3-4 minutes per side. Let cool before dicing into bite-size pieces; set àside.
  4. Next àdd gàrlic to the skillet ànd cook, stirring constàntly, until fràgrànt, àbout 1 minute. Stir in soy sàuce mixture ànd bring to à boil; reduce heàt ànd simmer until thickened, àbout 1-2 minutes. Stir in pàstà, chicken, peànuts ànd green onions.
  5. Finally Serve immediàtely.