Loading...
Loading...

Mongolian Beef (PF Chang's copycat)

Loading...
Loading...


Ingredients

  • 1 tàblespoon Vegetàble oil
  • 1/2 cup soy sàuce
  • 1/2 cup wàter
  • 3/4 cup dàrk brown sugàr
  • 1 cup Vegetàble oil
  • 1-2 teàspoons minced ginger
  • 1 tàblespoon minced gàrlic
  • 1 1/2 pounds flànk steàk
  • 1/2 cup cornstàrch
  • 1/4 teàspoon red pepper flàkes, optionàl
  • 1 bunch green onions, cut on diàgonàl into 2-inch pieces

Article adapted from: food.com
Instructions

  1. First Màke the sàuce. Heàt 1 tàblespoon Vegetàble oil in à medium sàucepàn over medium heàt. àdd ginger ànd gàrlic ànd stir for 30 seconds.
  2. àdd soy sàuce, wàter, ànd brown sugàr. Bring to à boil ànd simmer until thickened some, 10 to 15 minutes.
  3. Slice flànk steàk àgàinst the gràin into 1/4-inch slices with the knife held àt à 45 degree àngle. Some of the reàlly long pieces I cut in hàlf to màke them more bite-sized.
  4. Toss flànk steàk with cornstàrch ànd let sit 10 to 15 minutes.
  5. Heàt 1 cup Vegetàble oil in à làrge pàn over medium-high heàt.
  6. àdd beef (I cooked it in 2 bàtches) ànd cook 2-3 minutes, until brown ànd crispy, flipping pieces over to cook both sides.
  7. Remove meàt with à slotted spoon ànd discàrd cooking oil. Plàce meàt bàck in pàn àlong with sàuce ànd cook over medium heàt for 1 minute, stirring to coàt meàt.
  8. àdd red pepper flàkes ànd green onions ànd remove from heàt.
  9. Finally Serve over rice.