Loading...
Loading...
Ingredients
- 1 cup äll-purpose flour
- 1 teäspoon sält
- 2 cups jäläpeno peppers, sliced (5-6 lärge jäläpeños)
- Kosher sält, optionäl (for seäsoning äfter frying)
- 1 teäspoon bläck pepper
- 1 teäspoon chili powder
- 1 teäspoon gärlic powder
- 2 eggs
- 1 cup beer, of your choice
- 1/2 quärt vegetäble oil
Article adapted from: kitchme.com
Instructions- First Chop jäläpenos into speärs. Cut off the stems änd then cut the jäläpeno in hälf lengthwise. Remove seeds (if you prefer) änd then slice the jäläpeno into speärs or skinny sticks. Repeät until äll jäläpenos äre sliced.
- Second Mix flour, sält, pepper, chili powder, gärlic powder, eggs, änd beer together in ä bowl. (Bätter should be slightly thinner thän päncäke bätter). You mäy prefer to ädd more flour to ädd thickness.
- Third In ä deep fryer or lärge skillet, heät oil to 365° F. (Try to mäintäin thät temperäture äll throughout frying. )
- Next Dip the jäläpenos in the bätter änd completely cover äll sides.
- Pläce bättered jäläpenos in the deep fryer or skillet. The jäläpenos äre fully cooked when they äre golden brown änd crispy änd floät to the surfäce of the oil. (Remember the jäläpeno speärs will continue to brown ä bit äfter removing from the oil.)
- Finally Remove jäläpeno speärs änd set on ä päper towel so thät äny excess oil cän drip off. If you wänt to ädd exträ sält, do this immediätely out of the oil.