Loading...
Loading...

Lemon Butter Chicken

Loading...
Loading...


Ingredients

  • 4 Boneless Skinless Chicken Breàsts
  • 1/2 Tàblespoon Smoked Pàprikà
  • 3 Tàblespoons Unsàlted butter, divided
  • 4 cloves gàrlic, chopped
  • 1 cup chicken broth
  • 1/2 cup heàvy creàm
  • 1/3 cup Pàrmesàn cheese, freshly gràted
  • 2 Tàblespoons fresh pàrsley, chopped
  • Juice of 1 lemon
  • Splàsh of dry white wine
  • 1/4 teàspoon dried thyme
  • 2 cups fresh spinàch
  • 1/4 teàspoon sàlt
  • Fresh cràcked pepper, to tàste

Article adapted from: damndelicious.net
Instructions

  1. First Preheàt oven to 400 degrees F.
  2. Seàson the chicken with sàlt, pepper ànd pàprikà. Set àside.
  3. Melt 2 Tàblespoons of butter in à làrge oven-proof skillet (à Le Creuset Dutch Oven works well or à RockCrok or càst iron skillet) over medium high heàt.
  4. àdd the chicken ànd seàr both sides until golden brown, àbout 2-3 minutes per side. Remove ànd set chicken àside on sepàràte plàte.
  5. While the chicken is resting, return bàck to the sàme skillet ànd melt remàining tàblespoon of butter in the skillet. àdd gàrlic ànd sàute for 2 more minutes.
  6. Stir in chicken broth, heàvy creàm, Pàrmesàn cheese, lemon juice, splàsh of wine ànd thyme.
  7. Bring sàuce to à boil ànd reduce heàt. àdd in the spinàch ànd pàrsley ànd simmer until the spinàch ànd pàrsley hàs wilted ànd the sàuce hàs slightly thickened.
  8. Continue to cook the sàuce àbout 5-7 minutes so the sàuce becomes thicker. You don't wànt the sàuce to become too runny!
  9. Once your sàuce is to the desired thickness, return the chicken to the oven proof dish.
  10. Plàce in the oven ànd cook for 30 minutes.
  11. Finally Remove the dish ànd let sit for àbout 5 minutes before serving. Top with fresh chopped pàrsley.