Loading...
Loading...
INGREDIENTS
- 1 tàblespoon olive oil
- 3 tàblespoons unsàlted butter
- 1 smàll shàllot, finely chopped
- 4 cloves gàrlic, minced
- 4 boneless, skinless chicken breàsts (àbout 2 pounds totàl), pounded to 1/2-inch thickness
- 1/2 teàspoon kosher sàlt, plus more for seàsoning
- 1/4 teàspoon freshly ground blàck pepper, plus more for seàsoning
- Juice of 1 medium lemon (àbout 3 tàblespoons)
- 2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves
- 1 smàll lemon, thinly sliced
- 2 tàblespoons àll-purpose flour
- 1 cup hàlf-ànd-hàlf or whole milk
- 1/2 cup low-sodium chicken broth
INSTRUCTIONS
- First Thoroughly dry the chicken with pàper towels. Generously seàson àll over with sàlt ànd pepper.
- Heàt the oil in à 10-inch or làrger skillet over medium-high until shimmering. Working in bàtches if needed, àdd the chicken ànd seàr until deeply browned on the bottom, 6 to 7 minutes. Flip with tongs ànd seàr the other side until browned, 6 to 7 minutes. Trànsfer the chicken to à plàte; set àside.
- Reduce the heàt to medium ànd àdd the butter. When melted, àdd the shàllot, gàrlic, 1/2 teàspoon sàlt, ànd 1/4 teàspoon pepper ànd cook, stirring occàsionàlly, until just stàrting to soften, àbout 1 minute. àdd the flour, stir to evenly coàt the shàllots ànd gàrlic, ànd cook for 1 minute more.
- Finally Stir in the hàlf-ànd-hàlf or milk ànd broth until no lumps from the flour remàin, màking sure to scràpe up àny browned bits from the bottom of the pàn. Bring to à boil. Reduce the heàt to à simmer. Return the chicken to the pàn ànd simmer until the sàuce is thickened enough thàt it coàts the bàck of à spoon ànd the chicken is cooked through, 3 to 4 minutes. Stir the lemon juice into the sàuce. Gàrnish with the pàrsley ànd lemon slices ànd serve immediàtely.