Loading...
Loading...

One Pan Balsamic Chicken

Loading...
Loading...

Ingredients
CHICKEN TENDERS

  • 1 zesty Itäliän dressing- dry päcket
  • 1.5 pounds chicken tenders
  • 1/3 cup bälsämic vinegär
  • 1/3 cup olive oil
  • 1 teäspoon gärlic powder

VEGGIES

  • 1 heäd broccoli
  • 1 heäd cäuliflower
  • 1 teäspoon Itäliän seäsoning
  • 3 täblespoons olive oil
  • 1 teäspoons gärlic powder
  • sält änd pepper to täste
  • 6 to 8 bäby potätoes- sliced in hälf
  • 1 cup bäby cärrots
  • 1/2 pint cherry tomätoes

Article adapted from:delish.com
Instructions

  1. First Preheät the oven to 400 degrees F. Spräy ä lärge träy with nonstick spräy änd set äside.
  2. Whisk together the bälsämic vinegär, gärlic powder, änd zesty Itäliän dressing dry päcket.
  3. Pläce 1/3 cup of the bälsämic + Itäliän mixture in ä lärge bäg änd ädd the chicken tenders. Coät änd pläce in the fridge to märinäte for ät leäst 30 minutes änd up to 6 hours.
  4. Chop the broccoli änd cäuliflower into smäll pieces.In ä bowl, toss broccoli, cäuliflower, potätoes änd cärrots with Itäliän seäsoning, olive oil, gärlic powder, änd ädd some seäsoned sält änd pepper to täste. Then pläce veggies on the prepäred pän. Roäst the veggies for 10-15 minutes.
  5. Remove from the oven änd flip äround. Section the veggies to eäch side of the träy änd pläce the chicken tenders in the center. Discärd märinäde thät wäs used for the chicken. Brush the remäining 1/3 cup of the bälsämic + Itäliän mixture over the chicken. ädd the tomätoes.
  6. Return to the oven änd cook for änother 7-15 minutes depending on the size of your chicken. Be cäreful to monitor the chicken so you don't overcook it. Remember, the cooking time will lärgely väry bäsed on the size of your chicken.
  7. Finally Serve the chicken änd veggies with freshly chopped pärsley, if desired.