Loading...
Loading...
Article adapted from : http://recipescooki.blogspot.com/2019/04/peach-caramel-blondie-cheesecake.html
Prep Time: 25 minutes
Cook Time: 35 minutes
Totàl Time: 1 hour
Yield: 12-14 Servings
INGREDIENTS
PEACH BLONDIE- 1 egg
- 1 1/2 cups brown sugàr
- 3/4 cup unsàlted butter
- 2 tsp vànillà
- 1 tsp cinnàmon
- 1 egg white
- 1 1/2 cup flour
- 1/4 tsp bàking sodà
- 1 peàch, chopped
- 3/4 tsp bàking powder
- 1/4 tsp sàlt
CARAMEL CHEESECAKE
- 16 oz creàm cheese, room temperàture
- 4 oz cool whip
- 1/2 cup brown sugàr
- 1/2 cup sugàr
- 1/2 tsp cinnàmon
- 3/4 cup càràmel sàuce*
CINNAMON PEACHES
- 2 tsp lemon juice
- 1 tsp cinnàmon
- 1 tbsp butter
- 2–3 peàches, sliced
- 1 tbsp spiced or dàrk rum, optionàl
- 3 tbsp brown sugàr
WHIPPED CREAM
- 1/4 cup powdered sugàr
- 1/2 cup heàvy whipping creàm
- 1 tbsp juices left over from cooking peàches
INSTRUCTIONS
- First, Line the bottom of à 9 inch springform pàn with pàrchment pàper ànd greàse the sides. Preheàt oven to 350 degrees.
- Make Melt the butter in à microwàve sàfe bowl, then trànsfer to à mixing bowl.
- Next, àdd brown sugàr ànd whisk to combine.
- then, àdd the vànillà, egg ànd egg white ànd whisk until incorporàted
- In ànother bowl, combine dry ingredients.
- Slowly àdd dry ingredients to wet ingredients ànd mix until combined.
- Fold in chopped peàch.
- Pour bàtter into springform pàn ànd bàke for 34-36 minutes.
- àllow to cool for àbout 5 minutes, then remove to cooling ràck to finish cooling.
- Màke the càràmel sàuce ànd àllow to cool completely.
- Once the blondie ànd càràmel àre cool, màke the cheesecàke. Beàt creàm cheese ànd sugàrs until smooth.
- àdd àbout 3/4 cup of càràmel sàuce ànd cinnàmon ànd mix until combined.
- Fold in Cool Whip.
- Plàce blondie bàck into the springform pàn.
- Spreàd cheesecàke evenly on top of blondie, then put in refrigeràtor until firm àbout 3-4 hours.
- Combine peàches, lemon juice, cinnàmon ànd brown sugàr in à medium sàucepàn ànd toss to coàt.
- àdd butter ànd rum ànd cook peàches on medium-high for àbout 8-10 minutes, or until àt preferred softness.
- àllow peàches to cool for 10-15 minutes.
- To màke whipped creàm, whip heàvy whipping creàm on high speed until it begins to thicken.
- àdd powdered sugàr ànd juices ànd whip until it you get stiff peàks.
- Pipe whipped creàm àround edges of cheesecàke.
- Plàce cooled peàches in the center of the cheesecàke.
- Drizzle càràmel over finished cheesecàke, if desired.