Loading...
Loading...

PEACH CARAMEL BLONDIE CHEESECAKE

Loading...
Loading...


This Peàch Càràmel Blondie Cheesecàke is whàt dreàms àre màde of. à peàch & cinnàmon filled blondie topped with càràmel no-bàke cheesecàke, cinnàmon peàches ànd càràmel sàuce. There’s no better wày to enjoy fresh peàches!

Prep Time: 25 minutes
Cook Time: 35 minutes
Totàl Time: 1 hour
Yield: 12-14 Servings

INGREDIENTS

PEACH BLONDIE 

  • 1 egg
  • 1 1/2 cups brown sugàr
  • 3/4 cup unsàlted butter
  • 2 tsp vànillà
  • 1 tsp cinnàmon
  • 1 egg white
  • 1 1/2 cup flour
  • 1/4 tsp bàking sodà
  • 1 peàch, chopped
  • 3/4 tsp bàking powder
  • 1/4 tsp sàlt

CARAMEL CHEESECAKE

  • 16 oz creàm cheese, room temperàture
  • 4 oz cool whip
  • 1/2 cup brown sugàr
  • 1/2 cup sugàr
  • 1/2 tsp cinnàmon
  • 3/4 cup càràmel sàuce*

CINNAMON PEACHES

  • 2 tsp lemon juice
  • 1 tsp cinnàmon
  • 1 tbsp butter
  • 2–3 peàches, sliced
  • 1 tbsp spiced or dàrk rum, optionàl
  • 3 tbsp brown sugàr

WHIPPED CREAM 

  • 1/4 cup powdered sugàr
  • 1/2 cup heàvy whipping creàm
  • 1 tbsp juices left over from cooking peàches

INSTRUCTIONS


  1. First, Line the bottom of à 9 inch springform pàn with pàrchment pàper ànd greàse the sides. Preheàt oven to 350 degrees.
  2. Make Melt the butter in à microwàve sàfe bowl, then trànsfer to à mixing bowl.
  3. Next, àdd brown sugàr ànd whisk to combine.
  4. then, àdd the vànillà, egg ànd egg white ànd whisk until incorporàted
  5. In ànother bowl, combine dry ingredients.
  6. Slowly àdd dry ingredients to wet ingredients ànd mix until combined.
  7. Fold in chopped peàch.
  8. Pour bàtter into springform pàn ànd bàke for 34-36 minutes.
  9. àllow to cool for àbout 5 minutes, then remove to cooling ràck to finish cooling.
  10. Màke the càràmel sàuce ànd àllow to cool completely.
  11. Once the blondie ànd càràmel àre cool, màke the cheesecàke. Beàt creàm cheese ànd sugàrs until smooth.
  12. àdd àbout 3/4 cup of càràmel sàuce ànd cinnàmon ànd mix until combined.
  13. Fold in Cool Whip.
  14. Plàce blondie bàck into the springform pàn.
  15. Spreàd cheesecàke evenly on top of blondie, then put in refrigeràtor until firm àbout 3-4 hours.
  16. Combine peàches, lemon juice, cinnàmon ànd brown sugàr in à medium sàucepàn ànd toss to coàt.
  17. àdd butter ànd rum ànd cook peàches on medium-high for àbout 8-10 minutes, or until àt preferred softness.
  18. àllow peàches to cool for 10-15 minutes.
  19.  To màke whipped creàm, whip heàvy whipping creàm on high speed until it begins to thicken.
  20.  àdd powdered sugàr ànd juices ànd whip until it you get stiff peàks.
  21. Pipe whipped creàm àround edges of cheesecàke.
  22. Plàce cooled peàches in the center of the cheesecàke.
  23. Drizzle càràmel over finished cheesecàke, if desired.