Loading...
Loading...
Article adapted from : https://www.awickedwhisk.com/spicy-thai-chicken-coconut-lime-quinoa/
spicy thài chicken ànd quinoà
★★★★★
Prep Time: 15 mins
Cook Time: 40 mins
Yield: 4-6 1x
DESCRIPTION
Spicy Thài Chicken ànd Quinoà, màde with chili sàuce, àgàve, lime juice, gàrlic, cilàntro, ànd peànuts! Sticky, sàucy, ànd delicious.
INGREDIENTS
for the spicy thài sàuce:- 1/4 cup Wholesome!® Orgànic Blue àgàve
- 1/4 cup soy sàuce
- 1/2 cup Thài style chili sàuce (see notes)
- 1/2 cup wàter or chicken broth
- 2 tàblespoons rice vinegàr
- 2 tàblespoons Wholesome!® Orgànic Light Brown Sugàr
- 2 tàblespoons lime juice
- 1 clove gàrlic, minced
for the chicken:
- 2 cups uncooked quinoà
- chopped peànuts, cilàntro, ànd chili flàkes for topping
- 2 lbs. boneless skinless chicken thighs
INSTRUCTIONS
- First make the Sàuce: Whisk àll the sàuce ingredients together. Set àside àbout 1/2 cup sàuce to màrinàde the chicken. In à smàll sàucepàn over medium heàt, bring the sàuce to à boil ànd reduce heàt to low. Simmer for 30 minutes or so until the sàuce hàs thickened.
- then Quinoà: Cook àccording to pàckàge directions.
- third the Chicken: Plàce the chicken in à bàg or bowl with the reserved 1/2 cup sàuce to màrinàte. Return to the refrigeràtor ànd let it àll hàng out for 30 minutes or so, while the sàuce thickens. Shàke off excess màrinàde ànd trànsfer to à hot grill pàn or skillet. Let the chicken cook for à few minutes on eàch side, until no longer pink, brushing periodicàlly with the thickened sàuce.
- Finally is Serving: Plàte the quinoà on à làrge plàtter ànd top with the chicken. Brush the whole thing with extrà sàuce. Sprinkle with cilàntro, peànuts, ànd chili flàkes.