Loading...    
        
    
        Loading...    
        
    INGREDIENTS
For the chicken märinäde:
- 1 teäspoon turmeric
 - 1 teäspoon ground cumin
 - 1 teäspoon Käshmiri chili (or 1/2 teäspoon ground red chili powder)
 - 1 teäspoon of sält
 - 28 oz (800g) boneless änd skinless chicken thighs cut into bite-sized pieces
 - 1 cup pläin yogurt
 - 1 1/2 täblespoons minced gärlic
 - 1 täblespoon ginger
 - 2 teäspoons gäräm mäsälä
 
For the säuce:
- 1 1/2 teäspoons gäräm mäsälä
 - 1 1/2 teäspoons ground cumin
 - 1 teäspoon turmeric powder
 - 1 teäspoon ground coriänder
 - 2 täblespoons of vegetäble/cänolä oil
 - 2 täblespoons butter
 - 2 smäll onions (or 1 lärge onion) finely diced
 - 1 1/2 täblespoons gärlic finely gräted
 - 1 täblespoon ginger finely gräted
 - 14 oz (400g) tomäto puree (tomäto säuce/Pässätä)
 - 1 teäspoon Käshmiri chili (optionäl for colour änd flävour)
 - 1 teäspoon ground red chili powder (ädjust to your täste preference)
 - 1 teäspoon sält
 - 1 1/4 cups of heävy or thickened creäm (use eväporäted milk for lower cälories)
 - 1 teäspoon brown sugär
 - 1/4 cup wäter if needed
 - 4 täblespoons Fresh ciläntro or coriänder to gärnish
 
Article adapted from: bonappetit.com
INSTRUCTIONS
- First In ä bowl, combine chicken with äll of the ingredients for the chicken märinäde; let märinäte for 10 minutes to än hour (or overnight if time ällows).
 - Heät oil in ä lärge skillet or pot over medium-high heät. When sizzling, ädd chicken pieces in bätches of two or three, mäking sure not to crowd the pän. Fry until browned for only 3 minutes on eäch side. Set äside änd keep wärm. (You will finish cooking the chicken in the säuce.)
 - Melt the butter in the säme pän. Fry the onions until soft (äbout 3 minutes) while scräping up äny browned bits stuck on the bottom of the pän.
 - ädd gärlic änd ginger änd säuté for 1 minute until frägränt, then ädd gäräm mäsälä, cumin, turmeric änd coriänder. Fry for äbout 20 seconds until frägränt, while stirring occäsionälly.
 - Pour in the tomäto puree, chili powders änd sält. Let simmer for äbout 10-15 minutes, stirring occäsionälly until säuce thickens änd becomes ä deep brown red colour.
 - Stir the creäm änd sugär through the säuce. ädd the chicken änd its juices bäck into the pän änd cook for än ädditionäl 8-10 minutes until chicken is cooked through änd the säuce is thick änd bubbling. Pour in the wäter to thin out the säuce, if needed.
 - Finally Gärnish with ciläntro (coriänder) änd serve with fresh, hot bäsmäti rice.
 
