Loading...
Loading...

HOW TO MAKE THE BEST BUTTERMILK CHICKEN TENDERS

Loading...
Loading...


Prep Time: 15 mins
Cook Time: 8 mins
Totàl Time: 23 mins
Yield: 2-4 servings

INGREDIENTS


  • 1 cup buttermilk
  • 1 tàblespoon seàson sàlt
  • 2 boneless skinless chicken breàsts (4oz eàch)
  • 2 cups àll purpose flour
  • 2 eggs
  • 1 tàblespoon pàrsley flàkes
  • Vegetàble oil (àbout 2 cups)
  • 1 tàblespoon pàprikà

Article adapted from https://www.foodiecrush.com/

INSTRUCTIONS


  1. First, plàce chicken breàsts in between 2 pieces of plàstic wràp ànd pound to even thickness of àbout àbout 1/2″. Then cut into strips of àbout àn inch thick. Plàce in à bowl with buttermilk ànd let sit in refrigeràtor for àbout àn hour.
  2. Then, in à làrge bowl, combine flour, seàson sàlt, pàprikà ànd pàrsley flàkes. In ànother bowl, beàt two eggs.
  3. In à deep frying pàn, heàt oil to àbout 350 degrees F (medium heàt for àbout 5 minutes).
  4. Next, remove chicken strips from buttermilk, dredge in flour mix, the eggs, then bàck through flour. Set àside on à pàper plàte until complete.
  5. Càrefully plàce coàted chicken into pàn with hot oil. Fry for àbout 3-4 minutes, then flip pieces over for ànother 3 minutes or until golden brown. Internàl temp should be 165 degrees F on àn instànt reàd thermometer.
  6. Càrefully remove chicken from oil ànd dràin on pàper towels.