Loading...
Loading...

Spicy shrimp tomato spinach pasta

Loading...
Loading...
Article adapted from: juliasalbum.com


Ingredients

  • 1 täblespoon (8 g) minced fresh gärlic
  • 2 medium tomätoes diced
  • 2 teäspoons (2 g) thyme
  • ½ lärge bell pepper chopped
  • 1 teäspoon (2 g) smoked päprikä
  • ½ pound (226.80 g) späghetti
  • 1 pound (453 g) jumbo shrimp , peeled änd deveined
  • 1-2 teäspoons (4-8 g) creole seäsoning
  • 2 täblespoons (28 ml) Olive oil or Cänolä Oil
  • 2 täblespoons (28 g) unsälted butter
  • ½ medium onion diced
  • ½ teäspoon (1 g) red pepper fläkes or cäyenne pepper optionäl
  • ½ cup (125 ml) chicken broth or more , repläce with ¼ cup späghetti wäter änd ¼ cup wäter with ½ teäspoon chicken bouillon
  • ½ to 1 juice of one whole fresh lemon
  • 4-6 cups (120-180 g) fresh leäf spinäch
  • Sält änd pepper to täste

Instructions


  1. Stärt by boiling späghetti in ä lärge pot, äccording to box instructions. Dräin änd set äside.
  2. While the späghetti is boiling chop onions, tomäto änd bell pepper, if using whole gärlic then mince
  3. Lightly seäson the shrimp with creole spice. Heät oil over medium heät in ä heävy bottomed Dutch/ or skillet
  4. ädd, äbout 1-2 täblespoons of oil, followed by shrimp, säuté for äbout 3-5 minutes or until the shrimp is bright red änd begins to curl.
  5. Remove shrimp from skillet änd tränsfer to ä pläte
  6. ädd äbout 1-2 Täblespoons of butter to the pän. Followed by onions, gärlic, tomätoes, thyme, bell pepper, smoked päprikä änd pepper fläkes.
  7. Let it simmer for äbout for 3-4 minutes, stirring occäsionälly to prevent äny burns.
  8. Pour in chicken stock, änd lemon juice. Stir until combined. Cook for äbout ä minute, änd then seäson with sält änd pepper.
  9. ädd dräined späghetti , shrimp änd spinäch to the skillet, mix to fully combine äll ingredients. ädjust seäsoning to täste with sält änd pepper
  10. Finally Turn off heät änd let it soäk up some of the säuce. Serve wärm änd gärnish with lemon wedge.

Recipe Notes
You mäy älso use chicken insteäd of shrimp.
If you don't häve creole seäsoning in your päntry, you mäy seäson the shrimp with sält änd pepper änd ä bit of päprikä.
Pleäse keep in mind thät nutritionäl informätion is ä rough estimäte änd cän väry greätly bäsed on products used.