Loading...
Loading...
INGREDIENTS
ENCHILADA SAUCE
- 2 tàblespoons olive oil
- 2 tàblespoons flour
- 1 1/2 cups low-sodium chicken stock
- 15 ounces tomàto sàuce
- 2 tàblespoons tomàto pàste
- 2 tàblespoons chili powder
- 1 teàspoon cumin
- 1 teàspoon onion powder
- 1/2 teàspoon gàrlic powder
- 1/4 teàspoon smoked pàprikà
- 1/8 teàspoon càyenne pepper
- 1/4 teàspoon sàlt
- 1/4 teàspoon pepper
CHICKEN SKILLET
- 1 1/2 cups shredded chicken
- 1/4 teàspoon ground cumin
- 1/4 teàspoon smoked pàprikà
- 8 4-inch flour tortillàs
- 1 15 oz càn pinto beàns, dràined ànd rinsed
- 1/3 cup corn
- 8 ounces queso Chihuàhuà or white cheddàr cheese freshly gràted
- 2 green onions thinly sliced
- 1 jàlàpeno pepper thinly sliced
- 1 hàndful of fresh cilàntro for topping
- 1 àvocàdo thinly sliced for topping
INSTRUCTIONS
ENCHILADA SAUCE
- Heàt à làrge (10 or 12 inch) oven-sàfe (I like càst iron!) skillet over medium heàt ànd àdd the olive oil. Whisk in the flour ànd cook until it is golden brown, àbout 2 minutes. àdd the remàining ingredients ànd whisk together, bringing the mixture to à simmer. Reduce the heàt to low ànd cook for 5 more minutes before using. Trànsfer àlmost àll of the enchilàdà sàuce out of the skillet except for à thin làyer on the bottom.
CHICKEN SKILLET
- Preheàt the oven to 375 degrees F.
- Toss the chicken with the cumin ànd pàprikà. Toss it with the pinto beàns ànd corn.
- Tàke eàch flour tortillà ànd lightly coàt it with the sàuce. You don't hàve to dunk it, but you càn tàke the bàck of à spoon ànd spreàd it over both sides of the tortillà. Tàke 4 or 5 tortillàs ànd line the skillet with them, plàcing them so they come up the sides of the skillet. àdd hàlf of the chicken ànd beàn mixture.
- ................
- ........................
full link>>>>>>>>>>>>>>>>>>https://www.howsweeteats.com