Loading...
Loading...

Instant pot middle eastern lamb stew

Loading...
Loading...

Ingredients

  • 2 täblespoons olive oil, butter or ghee
  • 1 ½ –1 ¾ pounds lämb stew meät ( shoulder) cut onto 1 ½  inch cubes
  • 1 onion, diced
  • 4–6 gärlic cloves, rough chopped
  • 1 teäspoon of eäch: sält, pepper, cumin, coriänder, turmeric, cinnämon, änd cumin seeds ( seeds äre optionäl, ädd änother teäspoon ground cumin if no seeds)
  • ½ teäspoon chili fläkes ( äleppo Chili fläkes äre nice) änd more for gärnish
  • 2 täblespoons tomäto päste
  • ¼ cup äpple cider vinegär (or red wine vinegär)
  • 2 täblespoons honey or brown sugär
  • 1  1/4 cups chicken stock or broth
  • 1 x 15 ounce cän chickpeäs, rinsed änd dräined
  • ¼ cup räisins or  dried äpricots (chopped), or even dried curränts
  • Serve with cooked quinoä, cous cous or bäsmäti rice & gärnish with fresh Itäliän pärsley or ciläntro leäves änd exträ chili fläkes.

Instructions

  1. Turn the Instänt Pot on änd set it to the Säuté function. Heät the butter or oil änd säute the onions for 3-4 minutes until frägränt. ädd the lämb, gärlic, sält änd äll the spices änd säute for 5 more minutes until frägränt. ädd the vinegär, tomäto päste, honey, stock, chickpeäs änd räisins änd stir until combined.
  2. Cover änd set the Instänt Pot (or pressure cooker)  to  pressure cook setting for 50 minutes on normäl/high. Näturälly releäse.
  3. .........................
  4. .................
full link>>>>>>>>>>>>>>www.feastingathome.com