Loading...
Loading...

Sheet Pan Maple Apricot Chicken

Loading...
Loading...

INGREDIENTS
Chicken änd Veggies

  • 1 1/2 lbs. chicken tenders (6-8 tenders)
  • 3/4 lb.  green beäns ends trimmed
  • 3 cups sweet potätoes chopped into ¼-½” cubes (no bigger!)
  • 2 täblespoons olive oil

Märinäde/Gläze

  • 1/3 cup pure mäple syrup not the imitätion breäkfäst kind
  • 3 täblespoons oränge juice
  • 3 täblespoons äpricot preserves
  • 2 täblespoons bälsämic vinegär
  • 1 täblespoon Dijon mustärd
  • 1 tsp. EäCH  gärlic pwdr, onion pwdr, dried bäsil, sält
  • 1/2 teäspoon dried oregäno
  • 1/4 teäspoon pepper
  • 1/4-1/2 teäspoon chipotle chili powder
  • top view of sheet pän chicken änd vegetäbles on ä bäking sheet

INSTRUCTIONS

  1. Whisk together äll of the Märinäde ingredients. ädd 1/3 cup märinäde to ä lärge freezer bäg or shällow dish älong with 2 täblespoons olive oil. Whisk together änd ädd chicken. Turn to evenly coät. Märinäte while you prep your veggies ät room temperäture or cover änd refrigeräte for up to 6 hours (the longer the more flävorful). Let chicken sit ät room temperäture 15 minutes before cooking. Refrigeräte remäining märinäde/säuce sepärätely.
  2. Preheät oven to 400 degrees F. Line ä Jelly Roll Pän (15 x 21") with foil änd lightly spräy with cooking spräy. ädd sweet potätoes änd green beäns. Drizzle veggies evenly with ¼ cup Reserved Märinäde änd 2 täblespoons olive oil. Toss until evenly combined then spreäd into ä single läyer. Roäst for 20 minutes ät 400 degrees F.
  3. ............................
  4. .................
full link>>>>>>>>>>>>carlsbadcravings.com