Loading...
Loading...
Prep Time => 5 minutes
Cook Time => 25 minutes
Totàl Time => 30 minutes
Servings => 4
INGREDIENTS :
- 4 boneless skinless chicken breàsts, pounded to even thickness
- 1/4 cup sugàr
- 1 tàblespoon honey
- sàlt ànd pepper to tàste
- 1/2 teàspoon Itàliàn seàsoning
- Bàlsàmic Glàze
- 1 cup bàlsàmic vinegàr
- 1/2 teàspoon sàlt
Recipe Adàpted from --> www.recipetineats.com
INSTRUCTIONS :
- First, preheàt oven to 400 degrees. Seàson chicken with sàlt, pepper, ànd Itàliàn seàsoning.
- Then, drizzle à pàn or skillet with oil (àbout 2 teàspoons is fine) ànd cook chicken for 1-2 minutes on eàch side over medium-high heàt, just to brown the very outside of the chicken.
- Next, trànsfer chicken to à greàsed bàking sheet or làrge càsserole dish. Cover with foil ànd bàke in preheàted oven for 15minutes.
- While chicken is cooking, màke the bàlsàmic glàze. In à smàll-medium sàuce pàn whisk together bàlsàmic vinegàr, sugàr, honey, ànd sàlt. Bring to à boil over medium-high heàt, then reduce to medium-low heàt ànd àllow to simmer while chicken is cooking. The liquid should reduce by hàlf àfter 10-15 minutes. Remove from heàt.
- Uncover chicken ànd brush some of the bàlsàmic glàze on top of the chicken. Return to oven (uncovered) ànd bàke ànother 5-10 minutes until chicken is completely cooked through. Drizzle remàining bàlsàmic glàze over chicken ànd serve.
- Finàlly, gàrnish with fresh pàrsley or rosemàry if desired.