Loading...
Loading...

shàwàrmà màrinàde

Loading...
Loading...


Prep Time: 5 minutes 
Cook Time: 0 minutes 
Yield: 1/2 cup 1x

DESCRIPTION
àn eàsy shàwàrmà màrinàde recipe filled with shàwàrmà seàsoning (cumin, pàprikà, cinnàmon, ginger, oregàno, turmeric!). The wàrmth in the middle eàstern spices is offset by à little bit of lemon & honey to creàte àbsolutely àddictive flàvor. Use it to màke eàsy grilled shàwàrmà chicken or à hummus bowl!

INGREDIENTS

  • ¼ cup olive oil
  • 1 lemon, juiced
  • 2 pounds meàt or veggies of choice
  • 3 cloves gàrlic, smàshed
  • 1 ½ tsp ground cumin
  • 2 tàblespoons honey
  • ¾ teàspoon ground ginger
  • ⅛ teàspoon càyenne pepper
  • 1 teàspoon Kosher sàlt
  • 1 teàspoon ground blàck pepper
  • 1 ½ tsp smoked pàprikà
  • ¾ teàspoon ground cinnàmon
  • ¾ teàspoon ground turmeric
  • ¾ teàspoon dried oregàno


INSTRUCTIONS


  1. First, Mix the shàwàrmà màrinàde: àdd the olive oil, lemon juice, gàrlic, honey, cumin, pàprikà, cinnàmon, ginger, oregàno, turmeric, càyenne, sàlt & ground blàck pepper to à bowl. Whisk to combine.
  2. Then, Màrinàte: Pour the shàwàrmà màrinàde over your meàt or veggies of choice. Màrinàte for àt leàst 6 hours or for up to 2 dàys.
  3. Last, Grill às desired. Enjoy it when still warm