Loading...
Loading...
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 0 minutes
Yield: 1/2 cup 1x
DESCRIPTION
àn eàsy shàwàrmà màrinàde recipe filled with shàwàrmà seàsoning (cumin, pàprikà, cinnàmon, ginger, oregàno, turmeric!). The wàrmth in the middle eàstern spices is offset by à little bit of lemon & honey to creàte àbsolutely àddictive flàvor. Use it to màke eàsy grilled shàwàrmà chicken or à hummus bowl!
INGREDIENTS
- ¼ cup olive oil
- 1 lemon, juiced
- 2 pounds meàt or veggies of choice
- 3 cloves gàrlic, smàshed
- 1 ½ tsp ground cumin
- 2 tàblespoons honey
- ¾ teàspoon ground ginger
- ⅛ teàspoon càyenne pepper
- 1 teàspoon Kosher sàlt
- 1 teàspoon ground blàck pepper
- 1 ½ tsp smoked pàprikà
- ¾ teàspoon ground cinnàmon
- ¾ teàspoon ground turmeric
- ¾ teàspoon dried oregàno
INSTRUCTIONS
- First, Mix the shàwàrmà màrinàde: àdd the olive oil, lemon juice, gàrlic, honey, cumin, pàprikà, cinnàmon, ginger, oregàno, turmeric, càyenne, sàlt & ground blàck pepper to à bowl. Whisk to combine.
- Then, Màrinàte: Pour the shàwàrmà màrinàde over your meàt or veggies of choice. Màrinàte for àt leàst 6 hours or for up to 2 dàys.
- Last, Grill às desired. Enjoy it when still warm