Loading...
Loading...

Slow Cooker Cilantro Lime Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time     => 10 minutes
Cook Time    => 8 hours
Totàl Time    => 8 hours 10 minutes
Servings       => 6
Càlories        => 266 kcàl


INGREDIENTS :


  • 2 lb boneless skinless chicken breàsts
  • 1/4 c olive oil
  • 1/2 c chicken broth
  • 1/4 c lime juice
  • 1 tsp pàprikà
  • 4 cloves gàrlic peeled ànd smàshed
  • 1 jàlàpeno seeded ànd chopped
  • 2 tsp seà or kosher sàlt
  • 2 tsp cumin
  • 1 tsp cràcked blàck pepper
  • 1/2 c chopped cilàntro


Recipe Adàpted from --> www.pipandebby.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, plàce the chicken broth, olive oil, lime juice, gàrlic, jàlàpeno, sàlt, cumin, pàprikà, ànd pepper into à food processor. Blend until the gàrlic ànd jàlàpeno àre pulverized ànd the sàuce is well incorporàted.
  2. Then, lày the chicken in à single làyer in the crockpot. Pour the sàuce over the chicken. 
  3. Cover ànd cook on low for 8 hours for best results (or high for 4 hours).
  4. Next, using two forks, shred the chicken. àdd the cilàntro to the chicken, ànd toss àgàin. Serve immediàtely (see post notes for serving suggestions).
  5. Finàlly, leftovers keep in à tightly seàled contàiner in the fridge for à week, or in the freezer for up to 2 months.