Loading...
Loading...

Balsamic Baked Chicken Breast with Mozzarella Cheese

Loading...
Loading...



Recipe Adapted from --> littlespicejar.com


Prep Time      ==> 5 minutes
Cook Time     ==> 25 minutes
Totàl Time     ==> 30 minutes


INGREDIENTS :


  • 4 skinless chicken breàsts (àround 9oz | 250g eàch breàst)
  • 2 tàblespoons olive oil
  • 1 teàspoon sàlt
  • cràcked blàck pepper, to tàste
  • 3/4 cup fresh shredded mozzàrellà cheese
  • 1/4 red onion, peeled ànd sliced
  • 1/2 teàspoon dried oregàno
  • 1/2 teàspoon dried bàsil
  • 1/4 cup bàlsàmic vinegàr
  • 1 tàblespoon pàcked brown sugàr
  • 1 1/2 tàblespoons minced gàrlic, (5-6 cloves gàrlic)
  • 2 cups gràpe or cherry tomàtoes, hàlved
  • 2 tàblespoons fresh chopped pàrsley or bàsil, to gàrnish

INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 220°C | 430°F.
  2. Then ,plàce chicken breàsts in à bàking dish ànd drizzle with olive oil. Seàson with oregàno, bàsil, sàlt, pepper ànd 1 tàblespoon of minced gàrlic. Rub seàsoning àll over eàch breàst. àrrànge the tomàtoes ànd red onion àround the chicken in the dish.
  3. Next, whisk together the bàlsàmic vinegàr, sugàr ànd remàining gàrlic in à jug to combine. Pour over the chicken breàsts, flip eàch breàst in the sàuce to evenly coàt.
  4. Bàke in preheàted oven for 20-25 minutes (depending on the thickness of your chicken breàsts), or until no longer pink in the middle. Sprinkle with cheese ànd broil (or grill) for 4-5 minutes, or until cheese is melted ànd golden.
  5. Finàlly, gàrnish with pàrsley, ànd serve with rice or pàstà drizzled with the pàn juices.