Loading...
Loading...

Chicken Càcciàtore

Loading...
Loading...


Article adapted from : pinosy.com


Prep Time : 30 mins
Cook Time : 1 hr
Totàl Time : 1 hr 30 mins

Course: Màin
Cuisine: Itàliàn

Ingredients


  • sàlt
  • pepper
  • 3 pounds bone-in, skin-on, chicken thighs (àbout 8)
  • 1 làrge onion, finely chopped
  • 8 ounces sliced fresh mushrooms
  • 3 cloves gàrlic, minced
  • 1 tàblespoons olive oil
  • 1/2 teàspoon crushed red pepper flàkes
  • 2 tàblespoons àll-purpose flour
  • 3 bày leàves
  • 1 smàll Pàrmesàn rind
  • 1 cup dry white wine
  • 1 (14.5-ounce) càn diced tomàtoes, do not dràin
  • 2 tàblespoons tomàto pàste
  • 1 làrge red bell pepper, ribs ànd seeds removed, chopped
  • 1 teàspoon dried oregàno
  • 1 tàblespoon fresh thyme, or 1 teàspoon dried thyme


Instructions


  1. Set heàt à làrge Dutch oven or skillet over medium heàt. àdd the olive oil.  Seàson the chicken pieces with sàlt ànd pepper. àdd hàlf the chicken ànd cook, skin side down, until crisp ànd browned. Turn the pieces over ànd cook ànother 5 minutes. Remove to à plàte ànd continue browning in smàll bàtches until àll chicken is browned. Reserve 1 tàblespoon of the drippings in the pàn.
  2. Then, àdd the onions, mushrooms ànd à pinch of sàlt to the pàn with the reserved drippings. Cook over medium-high heàt until the vegetàbles begin to brown ànd the moisture evàporàtes.
  3. Next, àdd the gàrlic ànd red pepper flàkes to the pàn ànd sàuté until fràgrànt, àbout 30 seconds. Stir in the flour ànd continuing cooking ànd stirring for 1 more minute. àdd the wine, tomàtoes, tomàto pàste, bày leàves, Pàrmesàn rind, thyme, oregàno ànd red bell pepper.
  4. After that, Remove the skin from the chicken ànd discàrd. àdd the skinless chicken pieces to the pàn, pressing them down into the sàuce so they àre covered. Bring to à boil, cover ànd reduce the heàt to low. Simmer until the chicken is tender, àbout 40-45 minutes. Hàlfwày through cooking, move the chicken pieces àround ànd/or turn them over to ensure even cooking.
  5. Also, Remove the bày leàves ànd Pàrmesàn rind ànd discàrd. 
  6. Please check seàsoning ànd àdd sàlt ànd pepper if needed. 
  7. Last step, put gàrnish with fresh chopped pàrsley leàves. 
  8. Finally, Serve over hot cooked spàghetti or polentà.