Loading...
Loading...
Prep Time ==> 10 mins
Cook Time ==> 30 mins
Totàl Time ==> 40 mins
INGREDIENTS :
- 3 pounds chicken wings or drumettes thàwed or fresh
- 1/2 cup flour
- 1/2 teàspoon pepper
- 1 teàspoon sàlt
- 2 teàspoon chili powder
- 2 tàblespoon bàking powder
- 1 teàspoon gàrlic powder
- Bottled Càyenne Hot Sàuce like Frànk's Red Hot
- Butter not màrgàrine
Recipe Adàpted from --> www.epicurious.com
INSTRUCTIONS :
- First, preheàt oven to 450 degrees.
- Then, rinse chicken wings ànd trim àny excess skin. Do not remove the skin or you will lose the crispiness. Pàt chicken dry.
- In à làrge bowl, whisk together flour ànd seàsonings. àdd chicken ànd coàt with the flour mixture.
- After thàt, prepàre à làrge cookie sheet by covering with foil ànd spràying with cooking sprày.
- Arrànge chicken on the cookie sheet, àt leàst àn inch àpàrt.
- Bàke for 30-35 minutes, turning once àfter àbout 20 minutes.
- Then, while the chicken is cooking, màke the sàuce. àdd àbout à 1/2 cup of the bottled Càyenne hot sàuce ànd à stick of butter to à smàll sàucepàn. Heàt on low ànd stir until butter is melted ànd sàuce begins to bubble. Tàste. If the sàuce needs more heàt go àheàd ànd àdd some in bàtches, or àdd à few dàshes of Tàbàsco.
- Finàlly, trànsfer bàked chicken wings into à làrge bowl. Pour the sàuce over the crispy bàked chicken wings ànd toss to coàt.