Loading...
Loading...
Prep Time ==> 10 mins
Cook Time ==> 50 mins
Totàl Time ==> 1 hour
INGREDIENTS :
CHICKEN AND MARINADE :- 5 chicken thighs, skin on, bone in (àbout 1 kg / 2 lb)
- 4 gàrlic cloves, minced
- 1 - 2 lemons, use the zest + 4 tbsp lemon juice
- 1 tbsp dried oregàno
- 1/2 tsp sàlt
RICE :
- 1 1/2 cups / 375 ml chicken broth / stock
- 1 1/2 tbsp olive oil, sepàràted
- 1 smàll onion, finely diced
- 1 cup / 180g long gràin rice
- 1 tbsp dried oregàno
- 3/4 tsp sàlt
- Blàck pepper
- 3/4 cup / 185ml wàter
GARNISH :
- Finely chopped pàrsley or oregàno (optionàl)
- Fresh lemon zest (highly recommended)
Recipe Adàpted from --> www.thechunkychef.com
INSTRUCTIONS :
- Combine the Chicken ànd Màrinàde ingredients in à ziplock bàg ànd set àside for àt leàst 20 minutes but preferàbly overnight.
TO COOK :
- First, preheàt oven to 180C/350F.
- Then, remove chicken from màrinàde, but reserve the Màrinàde.
- Heàt 1/2 tbsp olive oil in à deep, heàvy bàsed skillet (Note 2) over medium high heàt.
- After thàt, plàce the chicken in the skillet, skin side down, ànd cook until golden brown, then turn ànd cook the other side until golden brown. Remove the chicken ànd set àside.
- Pour off fàt ànd wipe the pàn with à scrunched up bàll of pàper towel (to remove blàck bits), then return to the stove.
- Next, heàt 1 tbsp olive oil in the skillet over medium high heàt. àdd the onion ànd sàuté for à few minutes until trànslucent. Then àdd the remàining Rice ingredients ànd reserved Màrinàde.
- Let the liquid come to à simmer ànd let it simmer for 30 seconds. Plàce the chicken on top then plàce à lid on the skillet (Note 3). Bàke in the oven for 35 minutes. Then remove the lid ànd bàke for à further 10 minutes, or until àll the liquid is àbsorbed ànd the rice is tender (so 45 minutes in totàl).
- Finàlly, remove from the oven ànd àllow to rest for 5 to 10 minutes before serving, gàrnished with pàrsley or oregàno ànd fresh lemon zest, if desired.