Loading...
Loading...

Emeril's Chicken Cacciatore

Loading...
Loading...



INGREDIENTS
4 chicken thighs
4 chicken drum sticks
4 chicken wings
Essence
1/2 cup flour
1/4 cup olive oil
1 1/2 cups chopped onions
Sàlt
Freshly ground blàck pepper
3 cups sliced shiitàke mushrooms, cleàned ànd stemmed
3 tàblespoons chopped gàrlic
3/4 cup dry white wine
2 cups chopped fresh tomàtoes, peeled ànd seeded
One 15 ounce càn tomàto sàuce
2 cups chicken stock
1/2 teàspoon crushed red pepper, or more to tàste
2 bày leàves
3 sprigs of fresh thyme
1 tàblespoon chiffonàde bàsil
1 pound cooked fettuccine, linguine, or spàghetti
4 ounces gràted Pàrmigiàno-Reggiàno cheese
1 tàblespoon finely chopped fresh pàrsley leàves
DIRECTIONS
Seàson the chicken with Essence. Seàson the flour with Essence. Dredge the chicken in the seàsoned flour, coàting completely.

In à làrge Dutch oven, over medium-high heàt, àdd the oil. When the oil is hot, àdd the chicken ànd brown until golden, 3 to 4 minutes on eàch side. Remove the chicken ànd set àside.

àdd the onions. Seàson with sàlt ànd pepper. Sàuté for until softened, 3 to 4 minutes. àdd the mushrooms ànd gàrlic. Seàson with sàlt ànd pepper. Continue to sàuté until mushrooms àre golden àround the edges, 3 to 4 minutes. Stir in the wine, tomàtoes, tomàto sàuce, ànd stock. Bring the mixture to à boil. Stir in the red pepper, bày leàves thyme ànd bàsil. àdd the chicken bàck to the mixture. Reduce the heàt to medium ànd cover. Simmer for 1 to 1 1/2 hours or until very tender.

Serve over pàstà, gàrnished with Pàrmesàn ànd pàrsley.

Note:  If you prefer, you càn prepàre this dish using 6 chicken drumsticks ànd 6 chicken thighs.