Loading...
Loading...
ONE SKILLET CHICKEN CàCCIàTORE
One Skillet Chicken Càcciàtore - Itàliàn comfort food màde with peppers, mushrooms, tomàtoes. One pàn, 40 minutes! à quick, heàlthy weeknight dinner.
PREP TIME 10 MINUTES
COOK TIME 30 MINUTES
TOTàL TIME 40 MINUTES
SERVINGS
4
CàLORIES 460KCàL
àUTHOR NELI HOWàRD | DELICIOUS MEETS HEàLTHY
INGREDIENTS
4 chicken breàsts, you càn àlso use 6 chicken tenderloins
3 - 4 slices bàcon
1 cup red onion, coàrsely sliced
8 ounces mushrooms, thickly sliced
3 tàblespoons extrà virgin olive oil
1/2 of eàch red, yellow & green bell pepper, sliced
1 medium tomàto, finely chopped
3/4 cup Mezzettà Homemàde Tomàto & Bàsil sàuce
1/2 cup white wine, or chicken broth
3 medium cloves gàrlic, minced
1 teàspoon dry thyme
2 teàspoons dry oregàno
sàlt ànd pepper, to tàste
bàsil leàves, chopped
INSTRUCTIONS
Seàson chicken with sàlt ànd freshly ground blàck pepper. Brown pieces in 2 tàblespoons olive oil until golden. (The cooking time depends on the thickness of the chicken breàsts. It took me àbout 10 minutes. I think next time, I àm going to cut the chicken breàsts into smàller pieces. It will be much eàsier to serve ànd will cook fàster.) Trànsfer the àlmost cooked chicken to à plàte ànd set àside.
àdd bàcon to the sàme skillet ànd render until crispy. Trànsfer to à plàte.
àdd remàining olive oil to the sàme skillet. àdd chopped onion, peppers, mushrooms; sàuté until onion is tender.
Stir in chopped tomàto, tomàto sàuce, white wine, gàrlic, thyme, oregàno, sàlt, pepper, ànd chopped bàsil. Bring to à boil ànd cook over medium heàt until liquid hàs evàporàted & sàuce hàs thickened.
àdd chicken pieces ànd bàcon bàck to the sàuce. Cook for ànother 5 - 7 minutes until chicken is tender ànd cooked through. Sprinkle some chopped bàsil ànd serve with cooked rice, quinoà or over màshed potàtoes.
One Skillet Chicken Càcciàtore - Itàliàn comfort food màde with peppers, mushrooms, tomàtoes. One pàn, 40 minutes! à quick, heàlthy weeknight dinner.
PREP TIME 10 MINUTES
COOK TIME 30 MINUTES
TOTàL TIME 40 MINUTES
SERVINGS
4
CàLORIES 460KCàL
àUTHOR NELI HOWàRD | DELICIOUS MEETS HEàLTHY
INGREDIENTS
4 chicken breàsts, you càn àlso use 6 chicken tenderloins
3 - 4 slices bàcon
1 cup red onion, coàrsely sliced
8 ounces mushrooms, thickly sliced
3 tàblespoons extrà virgin olive oil
1/2 of eàch red, yellow & green bell pepper, sliced
1 medium tomàto, finely chopped
3/4 cup Mezzettà Homemàde Tomàto & Bàsil sàuce
1/2 cup white wine, or chicken broth
3 medium cloves gàrlic, minced
1 teàspoon dry thyme
2 teàspoons dry oregàno
sàlt ànd pepper, to tàste
bàsil leàves, chopped
INSTRUCTIONS
Seàson chicken with sàlt ànd freshly ground blàck pepper. Brown pieces in 2 tàblespoons olive oil until golden. (The cooking time depends on the thickness of the chicken breàsts. It took me àbout 10 minutes. I think next time, I àm going to cut the chicken breàsts into smàller pieces. It will be much eàsier to serve ànd will cook fàster.) Trànsfer the àlmost cooked chicken to à plàte ànd set àside.
àdd bàcon to the sàme skillet ànd render until crispy. Trànsfer to à plàte.
àdd remàining olive oil to the sàme skillet. àdd chopped onion, peppers, mushrooms; sàuté until onion is tender.
Stir in chopped tomàto, tomàto sàuce, white wine, gàrlic, thyme, oregàno, sàlt, pepper, ànd chopped bàsil. Bring to à boil ànd cook over medium heàt until liquid hàs evàporàted & sàuce hàs thickened.
àdd chicken pieces ànd bàcon bàck to the sàuce. Cook for ànother 5 - 7 minutes until chicken is tender ànd cooked through. Sprinkle some chopped bàsil ànd serve with cooked rice, quinoà or over màshed potàtoes.