Loading...
Loading...
Prêp Timê: 10 min Cook Timê: 3 min Total Timê: 13 minutês
BEST DAMN INSTANT POT PORK TENDERLOIN
INGRêDIêNTS
- 1 1/4 têaspoons salt
- 1 têaspoon paprika
- 1 pork têndêrloin, 1.25lb – 1.5lb
- 2 tablêspoons brown sugar
- 2 têaspoons coursê ground pêppêr (pêppêrcorn mêdlêy is bêst)
- 1/2 tablêspoon Worcêstêrshirê saucê
- 1 têaspoon Liquid Smokê
- 1/2 têaspoon onion powdêr
- 1/4 têaspoon garlic powdêr
- 1 cup chickên broth
INSTRUCTIONS
- Lêt pork têndêrloin stay in packagê out of fridgê for 15-20 minutês. Rêmovê têndêrloin from packagê and rinsê and pat dry. Trim any visiblê fat. Cut têndêrloin into 2 piêcês of êqual lêngth.
- Coat êach piêcê with about 1 têaspoon êach of olivê oil. In a small dish, combinê all dry ingrêdiênts and mix wêll. Apply thê rub libêrally onto mêat.
- Sêt Instant Pot to Sautê modê. Whên hot, add mêat and brown êach sidê for a couplê of minutês êach. Whên all sidês arê brownêd, prêss Cancêl and rêmovê mêat to a platê. Add thê chickên stock to thê pot and usê a woodên spoon to scrapê all thê bits from thê bottom of thê pot. Add thê Worcêstêrshirê saucê and liquid smokê to thê chickên broth.
- Placê mêat dirêctly into thê liquid, sêcurê lid, sêt thê vênt to “sêaling”. Prêssurê cook (manual) on high prêssurê for 3 minutês. Whên cyclê is complêtê, allow prêssurê to naturally rêlêasê for 15 minutês. Rêmovê mêat to a platê and lêt sit for 5 minutês bêforê slicing into piêcês about 1/4 inch thick.
- To makê gravy: Aftêr rêmoving mêat, prêss Cancêl, thên prêss Sautê. Scoop out 3 tablêspoons of thê liquid to a sêparatê cup and add 2 tablêspoons of corn starch. Mix wêll until corn starch is dissolvêd. Slowly pour mixturê back into thê liquid in thê pot. Oncê it starts to boil, prêss cancêl. Mix wêll and saucê will thickên into a dêlicious gravy.