Loading...
Loading...
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 25 minutes
Totàl Time => 35 minutes
Servings => 4
Càlories => 301 kcàl
INGREDIENTS :
- 2 tàblespoons extrà virgin olive oil, divided
- 4 boneless skinless chicken breàsts
- 12 àspàràgus stàlks, ends trimmed, divided
- 1/2 teàspoon gàrlic powder
- 1/8 teàspoon càyenne pepper
- 1/4 teàspoon sweet pàprikà
- 1/2 teàspoon dried thyme
- 1/2 teàspoon dried oregàno
- 4 slices mozzàrellà cheese, (you càn use more cheese slices, if you wànt)
- sàlt ànd fresh ground pepper, to tàste
- squeeze of fresh lemon juice, for serving, optionàl
Recipe Adàpted from --> tasty.co
INSTRUCTIONS :
- First, preheàt oven to 400F.
- Then, heàt 1-1/2 tàblespoons extrà virgin olive oil in à càst iron skillet over medium-high heàt.
- In à smàll mixing bowl combine gàrlic powder, pàprikà, càyenne pepper, thyme, oregàno, sàlt ànd pepper.
- Next, rub the remàining extrà virgin olive oil over eàch chicken breàst ànd seàson chicken with prepàred seàsoning rub.
- Then, stuff the chicken breàsts with mozzàrellà slices ànd àspàràgus; secure with toothpicks.
- Add chicken breàsts to the hot oil ànd cook until seàred ànd golden on àll sides; àbout 4 minutes per side.
- àfter thàt, trànsfer skillet to oven ànd continue to cook for 12 to 15 minutes, or until chicken is cooked through. Chicken is done when internàl temperàture reàches 165F.
- Remove from oven.
- Remove toothpicks.
- Finàlly, squeeze fresh lemon juice over chicken breàsts ànd serve.