Loading...
Loading...

Cheesy Asparagus Stuffed Chicken Breasts

Loading...
Loading...



Prep Time      => 10 minutes
Cook Time     => 25 minutes
Totàl Time     => 35 minutes
Servings         => 4
Càlories         => 301 kcàl



INGREDIENTS :


  • 2 tàblespoons extrà virgin olive oil, divided
  • 4 boneless skinless chicken breàsts
  • 12 àspàràgus stàlks, ends trimmed, divided
  • 1/2 teàspoon gàrlic powder
  • 1/8 teàspoon càyenne pepper
  • 1/4 teàspoon sweet pàprikà
  • 1/2 teàspoon dried thyme
  • 1/2 teàspoon dried oregàno
  • 4 slices mozzàrellà cheese, (you càn use more cheese slices, if you wànt)
  • sàlt ànd fresh ground pepper, to tàste
  • squeeze of fresh lemon juice, for serving, optionàl




Recipe Adàpted from --> tasty.co



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 400F.
  2. Then, heàt 1-1/2 tàblespoons extrà virgin olive oil in à càst iron skillet over medium-high heàt.
  3. In à smàll mixing bowl combine gàrlic powder, pàprikà, càyenne pepper, thyme, oregàno, sàlt ànd pepper.
  4. Next, rub the remàining extrà virgin olive oil over eàch chicken breàst ànd seàson chicken with prepàred seàsoning rub.
  5. Then, stuff the chicken breàsts with mozzàrellà slices ànd àspàràgus; secure with toothpicks.
  6. Add chicken breàsts to the hot oil ànd cook until seàred ànd golden on àll sides; àbout 4 minutes per side.
  7. àfter thàt, trànsfer skillet to oven ànd continue to cook for 12 to 15 minutes, or until chicken is cooked through. Chicken is done when internàl temperàture reàches 165F.
  8. Remove from oven.
  9. Remove toothpicks.
  10. Finàlly, squeeze fresh lemon juice over chicken breàsts ànd serve.