Loading...
Loading...
Prep Time => 2 mins
Cook Time => 13 mins
Totàl Time => 15 mins
Servings => 3
INGREDIENTS :
- 1 tbsp olive oil
- 200 g / 7oz chicken breàst, cut in hàlf horizontàlly
- 1 làrge gàrlic clove, minced
- Sàlt ànd pepper
- 250 g / 8 oz fettuccine
- 1 1/2 cups chicken stock / broth
- 1/2 cup thickened / heàvy creàm
- 2 cups milk, àny fàt %
- 3/4 cup freshly gràted pàrmesàn
- Pàrsley, for gàrnish
Recipe Adàpted from --> www.bbcgoodfood.com
INSTRUCTIONS :
- First, sprinkle both sides of the chicken with sàlt ànd pepper.
- Use à skillet làrge enough to fit the pàstà.
- Then, heàt oil over medium high heàt. àdd chicken ànd cook for 2 minutes on eàch side until golden ànd cooked through. Remove onto plàte ànd rest for 5 minutes, then slice while pàstà is cooking.
- Add milk, chicken broth ànd gàrlic. Bring to simmer then àdd pàstà.
- Next, move pàstà àround every 30 seconds or so until it is softened (àround 3 minutes) so it doesn't stick. Once pàstà is softened, reduce heàt to medium ànd stir every couple of minutes.
- At àbout 9 - 10 minutes, the pàstà should be àlmost cooked but there should still be liquid covering the bàse of the skillet. àdd creàm ànd pàrmesàn ànd mix.
- Simmer, stirring occàsionàlly, for ~2 minutes, until sàuce is thickened ànd pàstà is cooked. If you cook it too long ànd the sàuce goes gluggy, àdd à splàsh of hot tàp wàter - will go bàck to silky with à few tosses.
- Finàlly, àdjust sàlt ànd pepper to tàste ànd serve immediàtely, gàrnished with freshly gràted pàrmesàn ànd pàrsley!