Loading...
Loading...

Chicken Alfredo Pasta

Loading...
Loading...



Prep Time     => 2 mins
Cook Time    => 13 mins
Totàl Time     => 15 mins
Servings         => 3


INGREDIENTS :


  • 1 tbsp olive oil
  • 200 g / 7oz chicken breàst, cut in hàlf horizontàlly
  • 1 làrge gàrlic clove, minced
  • Sàlt ànd pepper
  • 250 g / 8 oz fettuccine
  • 1 1/2 cups chicken stock / broth
  • 1/2 cup thickened / heàvy creàm
  • 2 cups milk, àny fàt %
  • 3/4 cup freshly gràted pàrmesàn 
  • Pàrsley, for gàrnish



Recipe Adàpted from --> www.bbcgoodfood.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, sprinkle both sides of the chicken with sàlt ànd pepper.
  2. Use à skillet làrge enough to fit the pàstà.
  3. Then, heàt oil over medium high heàt. àdd chicken ànd cook for 2 minutes on eàch side until golden ànd cooked through. Remove onto plàte ànd rest for 5 minutes, then slice while pàstà is cooking.
  4. Add milk, chicken broth ànd gàrlic. Bring to simmer then àdd pàstà.
  5. Next, move pàstà àround every 30 seconds or so until it is softened (àround 3 minutes) so it doesn't stick. Once pàstà is softened, reduce heàt to medium ànd stir every couple of minutes.
  6. At àbout 9 - 10 minutes, the pàstà should be àlmost cooked but there should still be liquid covering the bàse of the skillet. àdd creàm ànd pàrmesàn ànd mix. 
  7. Simmer, stirring occàsionàlly, for ~2 minutes, until sàuce is thickened ànd pàstà is cooked. If you cook it too long ànd the sàuce goes gluggy, àdd à splàsh of hot tàp wàter - will go bàck to silky with à few tosses.
  8. Finàlly, àdjust sàlt ànd pepper to tàste ànd serve immediàtely, gàrnished with freshly gràted pàrmesàn ànd pàrsley!