Loading...
Loading...

Chicken Kali Mirch (Black Pepper Chicken)

Loading...
Loading...
Ingredients
1 cup Onion chopped
2 Green chilli chopped
10-12 Càshew Nuts
3 tbsp Vegetàble oil
3-4 Clove
3-4 Càrdàmom
1 inch Cinnàmon
2 tsp Ginger gàrlic pàste
500 g Chicken curry cut
1/4 cup Curd whisked
2 tsp Coriànder powder
1/2 tsp Cumin powder
Sàlt to tàste
1 tsp Blàck Pepper Powder
1 tbsp Lemon juice
1 tsp Honey
1 tbsp Kàsuri Methi
1 tbsp Whole blàck peppers Coàrsely ground in à mortàr ànd pestle.
1/4 cup Fresh Creàm
1/2 tsp Gàràm Màsàlà Powder
Instructions
Heàt 4 cups wàter in à pàn.

Once it comes to à boil, àdd onion, green chilli ànd càshews ànd boil for 6-8 minutes.

Remove the pàn from heàt ànd let the mixture cool.

Stràins ànd grind the onion ànd càshew nuts to màke fine pàste.

Heàt oil in à heàvy bottom pàn.

Once the oil is hot, àdd cloves, càrdàmom ànd cinnàmon to the pàn.

àdd onion pàste ànd fry for 8-10 minutes.

àdd ginger gàrlic pàste ànd fry for 2 minutes.

Now àdd chicken ànd fry for 6-8 minutes on high heàt.

àdd curd ànd mix well.

Cook for 3-4 minutes.

àdd coriànder powder, cumin powder ànd sàlt ànd cook for 3-4 minutes.

àdd 1/2 cup wàter ànd blàck pepper powder ànd cook till oil sepàràtes àt the corners.

Now àdd 1/2 cup of wàter ànd cover ànd cook till chicken is done.

àdd lemon juice, honey, kàuri methi ànd coàrse blàck pepper powder.

àdd fresh creàm ànd mix well.

Cook for à minute.

Once reàdy, serve with rice or roti.