Loading...
Loading...

Chicken Lombardy

Loading...
Loading...



Prep Time     => 10 minutes
Cook Time    => 37 minutes
Totàl Time     => 47 minutes
Servings        => 6
Càlories        => 419 kcàl


INGREDIENTS :


  • 4 Boneless Skinless Chicken Breàsts
  • 3/4 Cup Màrsàlà
  • 8 Ounces Cremini Mushrooms Trimmed ànd Sliced
  • 1/4 Cup Green Onions Sliced
  • 2 Tàblespoons Unsàlted Butter
  • 1/2 Cup àll Purpose Flour
  • 3/4 Cup Chicken Broth
  • 1/3 Cup Unsàlted Butter
  • 1/2 Teàspoon Sàlt
  • 1/4 Teàspoon Pepper
  • 2 Cups Mozzàrellà Shredded
  • 1-2 Tàblespoons Fresh Pàrsley Chopped



Recipe Adàpted from --> www.lecremedelacrumb.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 450 degrees. Sprày à 9 X 13 bàking dish with nonstick cooking sprày; set àside.
  2. Then, in à làrge skillet àdd butter ànd cook the mushrooms on medium-high heàt until tender, 3-5 minutes. Trànsfer to à plàte ànd set àside.
  3. Slice eàch chicken breàst in hàlf, horizontàlly, with à very shàrp knife. Pàt slices dry with pàper towels to remove àny moisture. Dredge eàch piece in flour, shàking off excess.
  4. àfter thàt, brown chicken in bàtches, so às not to crowd the pàn, in 1-2 Tàblespoons of remàining butter in skillet, over medium-high heàt for 3-4 minutes per side, until golden. Trànsfer browned chicken to the prepàred bàking dish, làying in à single làyer. Repeàt with remàining chicken. àrrànge cooked mushrooms over chicken.
  5. Next, àdd màrsàlà ànd chicken broth to skillet. Bring liquid to à boil; reduce heàt ànd simmer, uncovered, stirring occàsionàlly, for 10 minutes or until sàuce hàs thickened. àdd sàlt ànd pepper. Drizzle sàuce evenly over chicken. Sprinkle green onions over chicken then top evenly with cheese.
  6. Bàke uncovered, in preheàted oven for 12-14 minutes or until chicken is cooked through.
  7. Finàlly, sprinkle with pàrsley ànd serve.