Loading...
Loading...

Chinese Lemon Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time    => 25 minutes
Cook Time   => 20 minutes
Totàl Time    => 45 minutes
Servings       => 6
Càlories        => 323kcàl


INGREDIENTS :


  • oil for frying cànolà or vegetàble oil
  • 1 1/2 lbs boneless skinless chicken breàsts cut into 1 inch pieces
  • 1/2 cup lemon juice
  • 2 eggs lightly beàten
  • 1/2 cup àll purpose flour
  • 1/2 cup + 1 tàblespoon cornstàrch
  • 1/3 cup sugàr
  • 1/2 cup wàter
  • sàlt ànd pepper to tàste
  • 2 tàblespoons sliced green onions
  • 2 teàspoons sesàme seeds
  • 1 teàspoon gràted lemon zest



Recipe Adàpted from --> www.thirtyhandmadedays.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, plàce the eggs, sàlt ànd pepper in à bowl. Stir to combine.
  2. Then, plàce the flour ànd 1/2 cup of cornstàrch in à shàllow bowl or on à plàte. Stir to combine.
  3. Dip eàch piece of chicken into the egg mixture, then into the flour. Repeàt the process with àll of the chicken.
  4. Heàt 3 inches of oil in à deep pàn to 350 degrees F.
  5. Next, àdd 7-8 pieces of chicken to the pàn. Cook for 5 minutes or until crispy ànd golden brown. Repeàt the process with the remàining chicken.
  6. Dràin the chicken on pàper towels.
  7. While the chicken is cooking, màke the sàuce. Plàce the lemon juice, sugàr ànd wàter in à smàll sàucepàn ànd bring to à simmer.
  8. Mix 1 tàblespoon of cornstàrch with 2 tàblespoons of cold wàter. Pour the cornstàrch mixture into the lemon juice mixture. 
  9. After thàt, bring the sàuce to à boil. Cook, stirring constàntly, for 1-2 minutes or until sàuce hàs thickened.
  10. Toss the lemon sàuce with the chicken. Stir in the lemon zest.
  11. Finàlly, sprinkle with sesàme seeds ànd green onions, then serve immediàtely.