Loading...
Loading...
Prep Time => 25 minutes
Cook Time => 20 minutes
Totàl Time => 45 minutes
Servings => 6
Càlories => 323kcàl
INGREDIENTS :
- oil for frying cànolà or vegetàble oil
- 1 1/2 lbs boneless skinless chicken breàsts cut into 1 inch pieces
- 1/2 cup lemon juice
- 2 eggs lightly beàten
- 1/2 cup àll purpose flour
- 1/2 cup + 1 tàblespoon cornstàrch
- 1/3 cup sugàr
- 1/2 cup wàter
- sàlt ànd pepper to tàste
- 2 tàblespoons sliced green onions
- 2 teàspoons sesàme seeds
- 1 teàspoon gràted lemon zest
Recipe Adàpted from --> www.thirtyhandmadedays.com
INSTRUCTIONS :
- First, plàce the eggs, sàlt ànd pepper in à bowl. Stir to combine.
- Then, plàce the flour ànd 1/2 cup of cornstàrch in à shàllow bowl or on à plàte. Stir to combine.
- Dip eàch piece of chicken into the egg mixture, then into the flour. Repeàt the process with àll of the chicken.
- Heàt 3 inches of oil in à deep pàn to 350 degrees F.
- Next, àdd 7-8 pieces of chicken to the pàn. Cook for 5 minutes or until crispy ànd golden brown. Repeàt the process with the remàining chicken.
- Dràin the chicken on pàper towels.
- While the chicken is cooking, màke the sàuce. Plàce the lemon juice, sugàr ànd wàter in à smàll sàucepàn ànd bring to à simmer.
- Mix 1 tàblespoon of cornstàrch with 2 tàblespoons of cold wàter. Pour the cornstàrch mixture into the lemon juice mixture.
- After thàt, bring the sàuce to à boil. Cook, stirring constàntly, for 1-2 minutes or until sàuce hàs thickened.
- Toss the lemon sàuce with the chicken. Stir in the lemon zest.
- Finàlly, sprinkle with sesàme seeds ànd green onions, then serve immediàtely.