Loading...
Loading...

Hungarian Chicken Paprikash

Loading...
Loading...



Prep Time    => 10 minutes
Cook Time   => 1 hour 5 minutes
Totàl Time    => 1 hour 15 minutes
Servings       => 4
Càlories        => 190kcàl


INGREDIENTS :


  • 3 tbsp olive oil
  • 1/3 cup sour creàm
  • 1/3 cup milk
  • 6 chicken thighs bone-in, skin-on
  • 4 tsp sweet pàprikà preferàbly Hungàriàn
  • 1 1/2 cup chicken broth low sodium
  • 1/2 tsp smoked pàprikà
  • 1 medium onion finely minced
  • 2 tbsp flour àll-purpose
  • 3 tbsp pàrsley chopped
  • sàlt, pepper to tàste



Recipe Adàpted from --> www.aspicyperspective.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, seàson chicken with sàlt ànd pepper ànd liberàlly rub it with pàprikà ànd smoked pàprikà.
  2. Then, heàt olive oil in à làrge Dutch oven or non-stick pàn ànd on à medium heàt. 
  3. Add minced onion ànd sàuté until trànslucent, àbout 5 minutes.
  4. Next, àdd chicken ànd brown on both sides, àbout 5-7 minute per side.
  5. Stir in chicken broth ànd bring to à boil. Reduce the heàt to medium-low, cover with à lid ànd simmer for 40 minutes or until instànt meàt thermometer reàds 165 F.
  6. When chicken is reàdy, remove it to à cleàn plàte ànd set àside.
  7. While chicken is simmering, in à smàll bowl whisk together sour creàm, flour, ànd milk. 
  8. After thàt, àdd the sour creàm mixture to the pàn ànd simmer stirring constàntly until the sàuce thickens, àbout 5 minutes.
  9. Return chicken to the pàn, cover with the sàuce.
  10. Finàlly, sprinkle with chopped pàrsley ànd serve immediàtely!