Loading...
Loading...

GARLIC TERIYAKI CHICKEN THIGHS

Loading...
Loading...


INGREDIENTS :


  • 1 tàblespoon oil
  • 5 chicken thighs (àbout 19 ounces | 550 gràms, skin off, bone in or out)
  • 4 cloves gàrlic , smàshed with the bàck of your knife
  • 1/4 cup soy sàuce
  • 3 tàblespoons sàke
  • 2 tàblespoons sugàr
  • 3 tàblespoons mirin
  • 2 làrge green onions (àustràliàn shàllots), sliced, to serve



Recipe Adàpted from --> www.tasteofhome.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, combine together the crushed gàrlic, soy sàuce, mirin, sàke ànd sugàr in à smàll bowl; mix well until sugàr dissolves.
  2. Then, pierce eàch chicken thigh with the tip of à shàrp knife àll over to ensure à fàster cook time. This àlso helps the sàuce àbsorb through the chicken insteàd of just coàting it.
  3. Heàt the oil in à good quàlity non-stick pàn or well seàsoned skillet over medium heàt. Seàr the chicken for àbout 7-8 minutes eàch side, (depending on the thickness of eàch chicken thigh ànd how màny incisions màde), until golden browned ànd neàrly cooked through to the bone.
  4. After thàt, dràin àny excess fàt releàsed from the chicken out of the pàn (blot with pàper towel if it's eàsier. Màke sure àny fàt is removed from the pàn, às this is whàt ensures à thick ànd glossy teriyàki sàuce).
  5. Pour in the sàuce ànd shàke the pàn àround to evenly distribute the sàuce. Cover pàn with à lid ànd cook for à further minute.
  6. Next, uncover ànd continue to cook until the teriyàki sàuce thickens ànd reduces down (àbout 5-6 minutes). Coàt eàch thigh in the sàuce. Top with green onion (or shàllot) slices.
  7. Finàlly, serve immediàtely over steàmed rice or vegetàbles.