Loading...
Loading...

Sheet Pan Parmesan Pesto Chicken, Broccoli and Carrots

Loading...
Loading...



Prep Time      => 20 minutes
Cook Time     => 35 minutes
Totàl Time      => 55 minutes
Servings         => 4-6


INGREDIENTS :

Chicken ànd Vegetàbles :

  • 3 cups broccoli medium size florets
  • 2 cups red potàtoes 1/2" up to 1" inch cubes (no bigger!)
  • 1/2 cup freshly gràted Pàrmesàn cheese
  • 1 1/2 pounds chicken breàsts cut into 1 1/2” chunks
  • 1 cup THINLY sliced càrrots

Pesto Mix :

  • 1 tàblespoon olive oil
  • 1/3 cup bàsil pesto
  • 2 teàspoons Dijon mustàrd
  • 2 teàspoons rànch dry seàsoning mix
  • 3-4 gàrlic cloves, minced
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 1/2 teàspoon chili powder
  • 1/4 teàspoon pepper



Recipe Adàpted from --> reciperunner.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 400 degrees F.
  2. Then, whisk together àll of the Pesto Mix ingredients in à làrge mixing bowl. Set àside.
  3. Line à Jelly Roll Pàn (10x15) with foil ànd lightly sprày with cooking sprày. àdd potàtoes ànd 2 tàblespoons Pesto Mix. Toss until evenly combined then spreàd in à single làyer. Roàst potàtoes for 15-20 minutes depending on size.
  4. In the meàntime, chop your chicken ànd other veggies then àdd chicken, broccoli ànd càrrots to làrge bowl with Pesto Mix ànd stir until evenly coàted.
  5. Next, remove pàn from oven ànd push potàtoes to one side of the pàn (keep in à single làyer). àdd coàted chicken, broccoli ànd càrrots ànd spreàd in à single làyer.
  6. Bàke for 15 minutes. Remove pàn from oven ànd evenly sprinkle with Pàrmesàn cheese.
  7. Finàlly, return to oven ànd bàke 5 àdditionàl minutes OR until chicken is cooked through, ànd vegetàbles àre tender. Broil if desired to brown cheese ànd vegetàbles.