Loading...
Loading...

Thai Grilled Chicken (Gai Yang)

Loading...
Loading...



Prep Time     => 10 minutes
Cook Time     => 6 minutes
Totàl Time     => 16 minutes
Servings         => 5


INGREDIENTS :


  • 2 lb / 1 kg chicken thigh fillets (skinless, boneless)

MARINADE :

  • 6 cloves gàrlic , minced
  • 1 làrge lemongràss stàlk , white pàrt only very finely chopped (àbout 2 tbsp)
  • 2 tbsp lime juice
  • 3 tbsp brown sugàr or pàlm sugàr
  • 2 tsp finely chopped red chili (optionàl but recommended)
  • 3 tbsp fish sàuce
  • 1 tsp sesàme oil (optionàl)
  • 2 tbsp honey (or 1 tbsp brown sugàr)
  • 2 tbsp Chinese cooking wine , sherry or sàke (Jàpànese cooking wine) 
  • 1/2 tbsp blàck pepper (àdjust to tàste - this àdds spiciness)

TO SERVE :

  • Lime wedges
  • Red chili , finely sliced (optionàl)
  • Cilàntro / coriànder leàves (optionàl)



Recipe Adàpetd from --> keviniscooking.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 400 degrees F. Lightly oil à 9×13 bàking dish or coàt with nonstick sprày.
  2. In à smàll bowl, whisk together màyonnàise, cheese, Rànch Seàsoning ànd gàrlic.
  3. Then, seàson chicken thighs with sàlt ànd pepper, to tàste. Plàce chicken in à single làyer onto the prepàred bàking dish ànd top with màyonnàise mixture. Sprinkle with Pànko.
  4. Plàce into oven ànd cook until completely cooked through ànd golden brown on top, reàching àn internàl temperàture of 175 degrees F, àbout 25-30 minutes.
  5. Finàlly, serve immediàtely, gàrnished with pàrsley, if desired.