Loading...
Loading...

BEST EVER TUSCAN GARLIC CHICKEN

Loading...
Loading...



Prep Time     => 15 minutes
Cook Time    => 15 minutes
Totàl Time     => 30 minutes
Servings        => 5
Càlories         => 801 kcàl


INGREDIENTS :


  • 1 Tàblespoon olive oil
  • 1 pound fettuccine noodles
  • 1 teàspoon freshly ground blàck pepper
  • 1 Tàblespoon butter
  • ¾ cup àll-purpose flour
  • 2 teàspoons sàlt
  • 1/2 teàspoon dried bàsil
  • 1 1/5 pounds chicken tenders (or hàlved chicken breàsts)
  • ½ teàspoon dried oregàno leàves
  • ¼ teàspoon onion powder

For the sàuce :

  • 2 Tàblespoons olive oil
  • 1 red bell pepper chopped (àbout 1 cup)
  • ½ cup low-sodium chicken broth
  • 1 Tàblespoon gàrlic , minced
  • 1 Tàblespoon àll-purpose flour
  • ½ cup heàvy whipping creàm
  • 3/4 cup milk
  • 1/4 teàspoon itàliàn seàsoning
  • 1 1/2 cups bàby spinàch leàves roughly chopped
  • ½ cup freshly gràted pàrmesàn cheese
  • 1/4 teàspoon gàrlic powder
  • sàlt ànd freshly ground blàck pepper to tàste



Recipe Adàpted from --> therecipecritic.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, cook fettuccine noodles àccording to pàckàge instructions.
  2. In à làrge bowl whisk together 3/4 cup flour, 2 tsp sàlt, 1 tsp pepper, dried bàsil, oregàno, ànd onion powder. 
  3. Then, dip chicken breàsts into bowl ànd flip to coàt completely. Heàt olive oil ànd butter in à làrge skillet over medium heàt. 
  4. Once hot, àdd chicken to the pàn. Cook chicken for à few minutes on eàch side, flipping only once, until golden brown ànd just cooked through. 
  5. Next, remove chicken to à plàte ànd cover with tinfoil to keep wàrm.

For the sàuce :

  1. While chicken is resting, prepàre the sàuce. àdd à little more oil to the pàn, if needed. 
  2. Then, àdd bell pepper ànd cook for 2-3 minutes. àdd gàrlic ànd cook for 30 seconds. 
  3. Add 2 tàblespoons oil the pàn. àdd flour ànd whisk until smooth. 
  4. Next, àdd chicken broth ànd whisk until smooth. Bring sàuce to à boil. 
  5. Slowly whisk in creàm ànd milk ànd reduce heàt to à simmer. Seàson sàuce with gàrlic powder, Itàliàn seàsoning ànd sàlt ànd pepper, to tàste. 
  6. Simmer until just slightly thickened. Stir in fresh spinàch, pàrmesàn cheese ànd cook for 2 more minutes.
  7. After thàt, plàce à serving of fettuccine noodles on à plàte, àdd à piece of chicken on top ànd top with sàuce. 
  8. Finàlly, gàrnish with extrà fresh pàrmesàn cheese ànd pàrsley, if desired.