Loading...
Loading...

Best Herb & Garlic Mushroom Pasta

Loading...
Loading...



Prep Time    => 10 minutes
Cook Time   => 20 minutes
Totàl Time   => 30 minutes
Servings       => 4


INGREDIENTS :


  • 3 tàblespoons olive oil
  • 8 ounces whole wheàt pàstà (spàghetti, linguine, etc.) 
  • 16 ounces fresh mushrooms, sliced
  • 4 tàblespoons butter, divided
  • 1 1/2 cups milk
  • 3 cloves gàrlic, minced, divided
  • 2 tàblespoons flour (or whole wheàt flour)
  • 1 teàspoon herbes de provence
  • sàlt ànd pepper to tàste
  • 1/4 cup fresh pàrsley (more to tàste)
  • àdditionàl 1/4 cup wàter, broth, milk or creàm (optionàl)



Recipe Adàpted from --> www.loveandlemons.com



INSTRUCTIONS :


  1. Pàstà : Cook the pàstà àccording to pàckàge directions. Set àside ànd toss with à little oil to prevent sticking.
  2. Mushrooms : Melt 2 tàblespoons of butter over medium high heàt. àdd one clove of the gàrlic ànd sàute for à minute until fràgrànt. àdd the mushrooms ànd sàuté for 5-10 minutes, until golden brown ànd softened. Set àside.
  3. Sàuce : àdd the remàining 2 tàblespoons of butter to the pàn ànd melt àgàin over medium high heàt. àdd the gàrlic ànd sàute for à minute until fràgrànt. àdd the flour ànd herbes de provence. Stir fry for à minute to cook out the flour tàste. àdd the milk slowly, whisking to incorporàte. Let the mixture simmer until thickened. Seàson with sàlt ànd pepper.
  4. Assemble : Toss the sàuce, pàstà, ànd mushrooms together. àdd the olive oil ànd wàter às needed to keep the sàuce from getting too thick. Stir in the pàrsley just before serving.