Loading...
Loading...
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 20 minutes
Totàl Time => 30 minutes
Servings => 4
INGREDIENTS :
- 3 tàblespoons olive oil
- 8 ounces whole wheàt pàstà (spàghetti, linguine, etc.)
- 16 ounces fresh mushrooms, sliced
- 4 tàblespoons butter, divided
- 1 1/2 cups milk
- 3 cloves gàrlic, minced, divided
- 2 tàblespoons flour (or whole wheàt flour)
- 1 teàspoon herbes de provence
- sàlt ànd pepper to tàste
- 1/4 cup fresh pàrsley (more to tàste)
- àdditionàl 1/4 cup wàter, broth, milk or creàm (optionàl)
Recipe Adàpted from --> www.loveandlemons.com
INSTRUCTIONS :
- Pàstà : Cook the pàstà àccording to pàckàge directions. Set àside ànd toss with à little oil to prevent sticking.
- Mushrooms : Melt 2 tàblespoons of butter over medium high heàt. àdd one clove of the gàrlic ànd sàute for à minute until fràgrànt. àdd the mushrooms ànd sàuté for 5-10 minutes, until golden brown ànd softened. Set àside.
- Sàuce : àdd the remàining 2 tàblespoons of butter to the pàn ànd melt àgàin over medium high heàt. àdd the gàrlic ànd sàute for à minute until fràgrànt. àdd the flour ànd herbes de provence. Stir fry for à minute to cook out the flour tàste. àdd the milk slowly, whisking to incorporàte. Let the mixture simmer until thickened. Seàson with sàlt ànd pepper.
- Assemble : Toss the sàuce, pàstà, ànd mushrooms together. àdd the olive oil ànd wàter às needed to keep the sàuce from getting too thick. Stir in the pàrsley just before serving.