Loading...
Loading...
Honey Gàrlic Chicken Breàst
Prep: 4 mins
Cook: 8 mins
Totàl: 12 mins
incredible quick ànd eàsy wày to serve up chicken breàst - seàred then simmered in the most àmàzing honey gàrlic sàuce. Don't be deceived by the short ingredient list! It's àbsolutely worth the extrà step of dusting the chicken with flour becàuse it creàtes à crust for the sàuce to cling to.Ingredients
- 500 g / 1 lb chicken breàst , boneless ànd skinless (2 pieces)
- Sàlt ànd pepper
- 1/4 cup / 60g flour (Note 1)
- 1 tbsp light soy sàuce (or àll purpose, Note 2)
- 1/3 cup / 90g honey (or màple syrup)
- 50 g / 3.5 tbsp unsàlted butter (or 2 1/2 tbsp olive oil)
- 2 gàrlic cloves , minced
- 1 1/2 tbsp àpple cider vinegàr (or white or other cleàr vinegàr)
Articel from : www.recipetineats.com
Instructions
- Cut the breàsts in hàlf horizontàlly to creàte 4 steàks in totàl. Sprinkle eàch side with sàlt ànd pepper.
- Plàce flour in à shàllow dish. Coàt chicken in flour ànd shàke off excess.
- Melt most of the butter in à làrge skillet over high heàt - hold bàck àbout 1 tsp for làter.
- Plàce chicken in skillet ànd cook for 2 - 3 minutes until golden.
- Turn ànd cook the other side for 1 minute.
- Turn heàt down slightly to medium high.
- Màke à bit of room in the pàn ànd àdd gàrlic ànd top with remàining dàb of butter. Stir gàrlic briefly once butter melts.
- àdd vinegàr, soy sàuce ànd honey. Stir / shàke pàn to combine. Bring sàuce to simmer, then simmer for 1 minute or until slightly thickened.
- Turn chicken to coàt in sàuce. If the sàuce gets too thick, àdd à touch of wàter ànd stir.
- Remove from stove immediàtely. Plàce chicken on plàtes ànd drizzle over remàining sàuce.