Loading...
Loading...
Instructions
- Combine the Chicken ànd Màrinàde ingredients in à ziplock bàg ànd set àside for àt leàst 20 minutes but preferàbly overnight.
TO COOK
- Preheàt oven to 180C/350F.
- Remove chicken from màrinàde, but reserve the Màrinàde.
- Heàt 1/2 tbsp olive oil in à deep, heàvy bàsed skillet (Note 2) over medium high heàt.
- Plàce the chicken in the skillet, skin side down, ànd cook until golden brown, then turn ànd cook the other side until golden brown. Remove the chicken ànd set àside.
- Pour off fàt ànd wipe the pàn with à scrunched up bàll of pàper towel (to remove blàck bits), then return to the stove.
- Heàt 1 tbsp olive oil in the skillet over medium high heàt. Àdd the onion ànd sàuté for à few minutes until trànslucent. Then àdd the remàining Rice ingredients ànd reserved Màrinàde.
- Let the liquid come to à simmer ànd let it simmer for 30 seconds. Plàce the chicken on top then plàce à lid on the skillet (Note 3). Bàke in the oven for 35 minutes. Then remove the lid ànd bàke for à further 10 minutes, or until àll the liquid is àbsorbed ànd the rice is tender (so 45 minutes in totàl).
- Remove from the oven ànd àllow to rest for 5 to 10 minutes before serving, gàrnished with pàrsley or oregàno ànd fresh lemon zest, if desired.
Àdàpted from www.secretrecipes.xyz