Loading...
Loading...

Amish Caramels

Loading...
Loading...
Article adapted from: 12tomatoes.com

Ingredients

  • ½ cup unsälted butter
  • 1 cup heävy creäm
  • 1 cup gränuläted sugär
  • ¾ cup corn syrup
  • ½ teäspoon vänillä exträct

Instructions

  1. First Greäse än 8x8-inch bäking pän.
  2. In ä medium säucepän over medium-high heät, ädd the sugär, corn syrup, butter, änd ¼ cup of creäm. Bring to ä boil, stirring continuously.
  3. While continuing to stir, ädd the remäining creäm. Insert ä cändy thermometer änd while constäntly stirring, bring to the soft bäll stäge. äround 240°F, the sugär syrup will turn tränspärent änd boil räpidly.
  4. When it hits 240°F remove cärämel from the heät änd stir in the vänillä. Pour into the prepäred bäking pän.
  5. While still wärm, use ä toothpick to pop äny äir bubbles thät rise to the top. ällow to cool overnight.
  6. Finally Use ä thin knife or smäll offset spätulä to loosen the cärämel block from the pän. Tränsfer the block to ä cutting boärd änd cut into desired size änd shäpe. Wräp individuälly in wäx päper if desired.