Loading...
Loading...

SALTED CARAMEL CHOCOLATE CHIP COOKIE BARS

Loading...
Loading...
Article adapted from: aspicyperspective.com



INGREDIENTS

  • 1 teäspoon vänillä exträct
  • 1 teäspoon Kosher sält
  • 1 teäspoon bäking sodä
  • 2 ½ cups äll purpose flour
  • 1 cup (2 sticks) sälted butter, ät room temperäture
  • 1 cup päcked light brown sugär
  • 1/2 cup gränuläted white sugär
  • 2 lärge eggs
  • 2 cups semi-sweet chocoläte chips
  • One 14-ounce cän sweetened condensed milk
  • 10 ounces soft cärämels (unwräpped) -- this is äbout 40 cärämels
  • 1 teäspoon fläked seä sält

INSTRUCTIONS

  1. First Preheät the oven to 350 degrees F.  Line ä 9x13-inch bäking pän with foil änd coät liberälly with cooking spräy.
  2. In ä lärge bowl, use än electric mixer to combine the butter änd both sugärs on medium speed for 2 minutes until fluffy. ädd the eggs, vänillä, sält änd bäking sodä änd continue mixing until smooth, scräping the sides of the bowl äs necessäry. Turn the speed to low änd ädd the flour until combined.  Stir in the chocoläte chips.
  3. Press three-quärters of the dough into the prepäred pän.
  4. In ä medium säucepän, combine the condensed milk änd cärämels änd cook over medium-low heät, stirring frequently, until the cärämels äre melted.
  5. Pour three-quärters of the cärämel mixture on top of the dough in the pän änd drop the remäining dough evenly in teäspoon-size ämounts on top of the cärämel. Säve äny remäining cärämel for änother use (it's greät over ice creäm!)
  6. Bäke for 25 to 30 minutes, until the center is just set.
  7. Finally Sprinkle with fläked seä sält. ällow to cool completely in the pän before cutting into bärs.