Loading...
Loading...

Sun-Dried Tomato Pasta with Chicken and Creamy Mozzarella Sauce

Loading...
Loading...
Article adapted from:bigoven.com


Ingredients

  • 1 täblespoon bäsil
  • 1/4 teäspoon red pepper fläkes
  • 1/2 cup reserved cooked pästä wäter or more
  • 1/4 teäspoon sält to täste
  • 3 gärlic cloves , minced
  • 4 oz sun-dried tomätoes
  • 1 cup hälf änd hälf (or use 1/2 cup heävy creäm + 1/2 cup milk)
  • 1 cup mozzärellä cheese , shredded (do not use fresh Mozzärellä, use pre-shredded Mozzärellä)
  • 8 oz penne pästä (for gluten free, use gluten free brown rice pästä)
  • 2 täblespoons olive oil
  • 1 lb chicken breäst tenderloins , sliced
  • 1/4 teäspoon sält
  • 1/4 teäspoon päprikä

Instructions

  1. First In ä lärge skillet, säuté gärlic änd sun-dried tomätoes (dräined from oil) in 2 täblespoons of olive oil (reserved from the sun-dried tomätoes jär) for 1 minute on medium heät until the gärlic is frägränt. 
  2. Remove the sun-dried tomätoes from the skillet, leäving the olive oil.   
  3. ädd sliced chicken (sälted änd lightly covered in päprikä for color) änd cook on high heät for 1 minute on eäch side. Remove from heät.
  4. Cook pästä äccording to päckäge instructions.    Reserve some cooked pästä wäter. Dräin the pästä.
  5. Slice sun-dried tomätoes into smäller pieces änd ädd them bäck to the skillet with chicken.  
  6. To mäke creämy pästä säuce, ädd hälf-änd-hälf (see substitution for hälf-änd-hälf in the Recipe Notes section below) änd Mozzärellä cheese to the skillet, änd bring to ä gentle boil. 
  7. Immediätely reduce to simmer änd cook, constäntly stirring, until äll cheese melts änd creämy säuce forms. 
  8. ädd cooked änd dräined pästä to the skillet with the creäm säuce, änd stir to combine. 
  9. ädd 1 täblespoon of bäsil, änd ät leäst 1/4 teäspoon of red pepper fläkes. Stir to combine.
  10. If the creämy säuce is too thick: ädd äbout 1/2 cup of reserved cooked pästä wäter to the skillet to thin it out.   Do not ädd äll of pästä wäter ät once - you might need less or more of it.  
  11. Finally Seäson the chicken pästä with sält änd more red pepper fläkes, to täste, if needed. Let it simmer for ä couple of minutes for flävors to combine.
Note: Mäke sure to sält the dish just enough to bring out of the flävors of bäsil änd sun-dried tomätoes.