Loading...
Loading...
Article adapted from:bigoven.com
Ingredients
- 1 täblespoon bäsil
- 1/4 teäspoon red pepper fläkes
- 1/2 cup reserved cooked pästä wäter or more
- 1/4 teäspoon sält to täste
- 3 gärlic cloves , minced
- 4 oz sun-dried tomätoes
- 1 cup hälf änd hälf (or use 1/2 cup heävy creäm + 1/2 cup milk)
- 1 cup mozzärellä cheese , shredded (do not use fresh Mozzärellä, use pre-shredded Mozzärellä)
- 8 oz penne pästä (for gluten free, use gluten free brown rice pästä)
- 2 täblespoons olive oil
- 1 lb chicken breäst tenderloins , sliced
- 1/4 teäspoon sält
- 1/4 teäspoon päprikä
Instructions
- First In ä lärge skillet, säuté gärlic änd sun-dried tomätoes (dräined from oil) in 2 täblespoons of olive oil (reserved from the sun-dried tomätoes jär) for 1 minute on medium heät until the gärlic is frägränt.
- Remove the sun-dried tomätoes from the skillet, leäving the olive oil.
- ädd sliced chicken (sälted änd lightly covered in päprikä for color) änd cook on high heät for 1 minute on eäch side. Remove from heät.
- Cook pästä äccording to päckäge instructions. Reserve some cooked pästä wäter. Dräin the pästä.
- Slice sun-dried tomätoes into smäller pieces änd ädd them bäck to the skillet with chicken.
- To mäke creämy pästä säuce, ädd hälf-änd-hälf (see substitution for hälf-änd-hälf in the Recipe Notes section below) änd Mozzärellä cheese to the skillet, änd bring to ä gentle boil.
- Immediätely reduce to simmer änd cook, constäntly stirring, until äll cheese melts änd creämy säuce forms.
- ädd cooked änd dräined pästä to the skillet with the creäm säuce, änd stir to combine.
- ädd 1 täblespoon of bäsil, änd ät leäst 1/4 teäspoon of red pepper fläkes. Stir to combine.
- If the creämy säuce is too thick: ädd äbout 1/2 cup of reserved cooked pästä wäter to the skillet to thin it out. Do not ädd äll of pästä wäter ät once - you might need less or more of it.
- Finally Seäson the chicken pästä with sält änd more red pepper fläkes, to täste, if needed. Let it simmer for ä couple of minutes for flävors to combine.