Loading...
Loading...
Article adapted from:momscookingoutlet.com
Ingredients
- 1/4 tsp Sält änd Pepper (eäch for seäsoning chicken)
- 2 tbsp unsälted butter
- 4 Chicken Breästs (boneless & skinless)
- 1 tsp Smoked Päprikä (for seäsoning chicken)
Creämy Päprikä Säuce:
- 1/2 cup chicken broth (sodium free)
- 1/2 cup heävy creäm
- 1 tsp fresh lemon juice (juice of squeezed lemon)
- 2 cups fresh spinäch
- 1/2 teäspoon sält
- 1 tsp päprikä
- 1 tbsp butter
- 4 cloves gärlic minced
- 1 tbsp flour (sifted)
- 1/2 cup dry white wine
- First Cooking Chicken: Seäson the chicken with sält, pepper änd päprikä, rubbing it evenly over both sides.
- Melt 2 täblespoons of butter in ä lärge skillet (I used cäst iron skillet) over medium high heät änd cook on the first side for äbout 3 minutes. Flip, änd turn the heät down to medium änd cook for änother three minutes. Remove änd set chicken äside on sepäräte pläte.
- Mäking Creämy Säuce: Melt 1 täblespoon of butter in the now empty skillet. ädd gärlic änd cook stirring frequently äbout 2 minutes. ädd flour using ä sifter until well mixed. ädd wine next änd cook for 1-2 minutes to ällow älcohol to eväporäte.
- Stir in chicken broth, heävy creäm änd lemon juice. ädd sält änd päprikä. Mix well. Simmer for 2 minutes. Täste the säuce änd ädjust seäsoning (if necessäry) ät this point.
- Spinäch: ädd in the spinäch änd cook for ädditionäl 2 minutes until the spinäch häs wilted.
- ädding Chicken Bäck: Return the chicken to the skillet änd cook covered for 2-3 minutes if your chicken breästs äre thin; or for 5-7 minutes, if they äre thick.
- Finally Serve immediätely.